Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bolji od sladoleda

Pripremite semifreddo – ledenu poslasticu božanstvenog okusa i izgleda

Shutterstock
21.07.2020.
u 07:00

Ovaj bogati talijanski desert ljeti najbolje prija u kombinaciji s bobičastim voćem. Ostavite dovoljno vremena da semifreddo postigne željeno smrznuto stanje, a ono će ovisti o dubini kalupa koji koristite.

Ako se semifreddo potpuno smrzne, ostavite da se kratko odmrzne u hladnjaku dok malo ne omekša.

Foto: Shutterstock

Semifreddo s malinama i pistacijama

Sastojci:

400 g malina

75 g finog šećera

3 jaja, odvojite bjelanjke i žumanjke

400 ml vrhnja za šlag

75 g pistacija, nasjeckanih

Foto: Shutterstock

Priprema:

Stavite kalup za sladoled zapremnine 1,5 l u zamrzivač da se ohladi. Polovicu količine malina stavite u multipraktik i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dobiveni pire od maline protisnite kroz sito iznad prazne posude, kruti dio odbacite. Stavite šećer i žumanjke u posudu za miksanje i mutite dok ne smjesa ne postane blijeda i kremasta. Prebacite smjesu u lončić i nad parom neprekidno miješajte 4-5 minuta. Dok se smjesa hladi nekoliko je puta promiješajte. Bjelanjcima dodajte prstohvat fine soli i također ih miksajte iznad pare dok ne dobijete čvrste vrhove. Posebno istucite slatko vrhnje u čvrsti šlag. Dobiveni šlag i smjesu od bjelanjaka nježno umiješajte u smjesu žumanjka i šećera da se lijepo sjedine. Izvadite kalup iz zamrzivača i dodajte pola dobivene smjese. Žlicom prelijte polovinu umaka od malina, a potom prekrijte polovinom pistacija i preostalih svježih malina. Ponovite postupak s preostalom smjesom i umakom od malina i na kraju semifreddo pospite preostalim pistacijama i svježim malinama. Zamrznite 5 sati ili preko noći. Prije posluživanja držite semifreddo na sobnoj temperaturi 15 minuta ili dok malo ne omekša. Narežite ga na lijepe komade i odmah poslužite.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije