Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagradni natječaj

Pozovite prijatelja na kavu, učinite dobro djelo i osvojite aparat za kavu!

Julius Meinl
Foto: Julius Meinl
1/6
29.09.2020.
u 15:42

Uoči Svjetskog dana kave, 1. listopada, Julius Meinl pokrenuo je inicijativu čiji je cilj borba protiv nepismenosti

Poražavajuća je činjenica da je danas čak 14% svjetskog stanovništva nepismeno, a na vrhuncu krize izazvane Covid-19 virusom čak 1,6 milijardi djece u svijetu nije imalo pristup obrazovanju.

Kao dio trajne misije da učini svijet boljim, Julius Meinl udružio je snage s neprofitnom organizacijom Worldreader, čiji je cilj borba protiv nepismenosti te pozivaju ljubitelje kave da ponovno otkriju snagu riječi putem društvenih mreža 1. listopada, na Svjetski dan kave.

Foto: Julius Meinl

Sve što treba učiniti je na njihovom Facebooku ili Instagramu screenshotati jednu od virtualnih Julius Meinl šalica, napisati inspirativni poziv na kavu i podijeliti u svoj story tagirajući @juliusmeinlofficial i osobu koju pozivate. Svaka pozivnica zapravo je donacija za pomoć, jer će Julius Meinl za svaku fotografiju označenu njihovim tagom donirati jedan euro Worldreaderu.

„Naš je cilj povećati pismenost i omogućiti da sva djeca imaju pristup obrazovanju, a ovom akcijom želimo pokazati da snaga riječi, doista, može promijeniti nečiji život. Cilj koji smo postavili nikada nije bio važniji, jer se suočavamo s učincima globalne pandemije na svjetski obrazovni sustav“, rekao je Colin McElwee, suosnivač i direktor Worldreadera.

Foto: Julius Meinl

Tijekom globalne pandemije, koja je iz temelja promijenila svijet, upravo su nam riječi i komunikacija pomogli da ostanemo povezani s ljudima. Ali snaga riječi daleko nadilazi iskustvo posljednjih mjeseci; pismenost nije samo oblik kreativnog izražavanja, već nas ona može izvući iz siromaštva, smanjiti nejednakost među ljudima i omogućiti prosperitet.

Christina Meinl, voditeljica inovacija u Julius Meinl Coffee Group i globalna predsjednica Specialty Coffee Association poručila je:

„Posljednjih sedam godina potičemo ljude da se povežu na Svjetski dan kave. Svijet se promijenio i važnost održavanja kontakta s ljudima danas je najvažnija. Stoga i ove godine, zajedno s Worldreaderom, želimo potaknuti ljude da ponovno otkriju snagu riječi. Pozovite prijatelja na šalicu kave i pridružite nam se u borbi protiv nepismenosti!“.

Za više informacija posjetite Julius Meinl Facebook stranicu i Instagram profil. Pratite objave na društvenim mrežama uz hashtagove #WorldCoffeeDay i #PoetryForChange.

Foto: Julius Meinl

Ovom prilikom Večernji list te nagrađuje Julius Meinl aparatom za kavu!  Pritiskom jedne tipke u nekoliko sekundi dobit ćeš savršen espresso u šalici. Sve što trebaš je odgovoriti na naše nagradno pitanje.

Sretno!

Fill out my online form.
Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije