Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Passion week zatvaraju opatijski Navis i zagrebački Dubravkin put - priuštite si iskustvo za pamćenje

Najduži gastronomski tjedan na svijetu ušao je u svoju završnicu, a ispratiti ga možete uz uzbudljiva jela mladog chefa Tina Sinožića koji svojim talentom privlači sve zahtjevnije goste u restoran Navis ugledne opatijske ugostiteljske obitelji Kaptanović ili u prekrasnom ambijentu zagrebačkog Tuškanca, uz mediteransku kuhinju chefa Ivana Sučevića u restoranu Dubravkin put.
10. studenoga 2021. u 10:17 0 komentara 226 prikaza
Foto: JRE Hrvatska

Udruga 16 vrhunskih hrvatskih restorana, JRE Hrvatska i Mastercard Hrvatska autori su projekta „Passion week“ posvećenog istinskom uživanju u najboljem što hrvatska gastronomija nudi. Cilj projekta „Passion week“ je omogućiti mladima, ljubiteljima gastronomije, gostima koji vole fine dining, onima koji tek žele upoznati fine dining da dožive iskustvo objedovanja u JRE restoranu koji nudi cjeloviti doživljaj, od hrane i prezentacije preko platinga i vinske karte do servisa i atmosfere. U JRE-u žele dodatno potaknuti štovatelje fine hrane i vina da slave život i podrže lokalne restorane, domaće proizvođače, dobavljače, sve koji su uključeni u proces restoranskog poslovanja. Projekt obuhvaća svih 16 JRE restorana u Hrvatskoj na način da svaki od njih tijekom 2 odabrana tjedna nudi poseban meni od 3 slijeda bez pića po cijeni od samo 700 kn za dvije osobe. Iskoristite ovu jesen da biste uživali u vrhunskom gastronomskom doživljaju po jedinstvenoj cijeni uz menije koji se ne propuštaju:

 | Autor : JRE Hrvatska Foto: JRE Hrvatska

Navis (2.11.-16.11.) - Smješten u uvali Preluk na granici između Rijeke i Opatije, Navis je dragulj u kruni poslovnih uspjeha Krunoslava Kapetanovića, zbog kojih je 2019. godine proglašen menadžerom godine, da bi napokon obiteljsko blago predao u ruke sinu Davoru Kapetanoviću. Davor bez imalo zadrške preuzima kompleksan posao vođenja hotela koji svaki dan postaje sve važniji na gastronomskoj karti Hrvatske, zahvaljujući izvrsnoj suradnji s mladim i talentiranim chefom Tinom Sinožićem koji je uz obitelj Kapetanović odrastao i u pravom smislu riječi i profesionalno. Restoran Navis prije svega je riblji restoran i ovdje je naglasak na dnevnom ulovu ribe lokalnih ribara i kvarnerskom škampu. U skladu s tim očekuje vas i sezonski meni zbog kojeg se isplati potegnuti do Opatije:

 | Autor : JRE Hrvatska Foto: JRE Hrvatska

Ragu od sipe s gnudima od kravlje skute i pjenicom od paškog sira

File plemenite bijele ribe na kremi od celera i tonke, punjeni kelj dimljenim dagnjama i umak od bijelog vina. 

Bezglutenski kolač od mrkve i svježeg sira

 | Autor : JRE Hrvatska Foto: JRE Hrvatska

Dubravkin put (2.11.-16.11.) - Restoran Dubravkin put mjesto je kojem mnogi koji žive od istog biznisa imaju na čemu pozavidjeti - od toga da već desetljećima uživa status jednog od najuglednijih restorana u Zagrebu pa do činjenice da je smješten na vjerojatno najboljoj lokaciji u gradu, u samom centru grada, a opet daleko od svega što bi goste moglo omesti i pokvariti im uživanje u hrani. A gosti danas očekuju istu stvar kao i prije 50 godina, a to je vrhunska namirnica, tretirana na ispravan način i profesionalno, nenametljivo poslužena. Uz ovaj zbudljivi meni uvjerite se da se neke stvari u Dubravkinom putu ne mijenjaju:

 | Autor : JRE Hrvatska Foto: JRE Hrvatska

Hummus od cvjetače
tapenada od Kalamata maslina / hrskavci od riže / dimljena mljevena paprika 

Sporo kuhani teleći obrazi
umak sa smrčcima / krema od pastrnjaka i jabuke / ukiseljeni stabljičasti celer / orasi

Kesten terina
mousse od kestena / krema od pastrnjaka / sorbet od kruške

 | Autor : JRE Hrvatska Foto: JRE Hrvatska

Na kraju, ne manje važno, svakog gosta očekuje ručno izrađeni dar s pismom JRE-a koji ljubitelje gastronomije poziva da započnu nešto neprocjenjivo putovanjem kroz – okuse! Teglica u tom brendiranom paketiću sadrži izdanke mladog čašnjaka - paske, uz priču o etnografskom, kulturološkom i povijesnom značenju te "obične" namirnice, ali i njenim gastronomskim primjenama. U JRE-u su odabrali zaštićeni brsečki češnjak jer su željeli ponuditi pravu terroirsku namirnicu koja se uklapa u njihov Katastar Okusa, važan i veliki projekt čiju je realizaciju omogućila suradnja s Mastercardom. 

Promo Jesensko izdanje Passion weeka otvaraju Plavi podrum, Monte, Zijavica i Boba – bolje od toga ne može! Passion Week PROMO Passion Week: Produžite i ovaj vikend uz senzacionalnu ponudu za dvoje u najboljim hrvatskim restoranima Passion Week PROMO Passion Week: Dani uživanja u vrhunskoj gastronomiji se nastavljaju
 
Tvrtka Orqa iz Osijeka
USPJEŠNI IT PODUZETNICI
Trojica Hrvata od hobija došli do vodeće pozicije u svijetu, evo kako im je to uspjelo
Periske
Izumiranje važne vrste
Najveći prirodni čistač Jadrana pred izumiranjem: Ostalo ih je samo 20, a znamo tko je krivac
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.