Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promo

Passion week zatvaraju opatijski Navis i zagrebački Dubravkin put - priuštite si iskustvo za pamćenje

JRE Hrvatska
10.11.2021.
u 10:17

Najduži gastronomski tjedan na svijetu ušao je u svoju završnicu, a ispratiti ga možete uz uzbudljiva jela mladog chefa Tina Sinožića koji svojim talentom privlači sve zahtjevnije goste u restoran Navis ugledne opatijske ugostiteljske obitelji Kaptanović ili u prekrasnom ambijentu zagrebačkog Tuškanca, uz mediteransku kuhinju chefa Ivana Sučevića u restoranu Dubravkin put.

Udruga 16 vrhunskih hrvatskih restorana, JRE Hrvatska i Mastercard Hrvatska autori su projekta „Passion week“ posvećenog istinskom uživanju u najboljem što hrvatska gastronomija nudi. Cilj projekta „Passion week“ je omogućiti mladima, ljubiteljima gastronomije, gostima koji vole fine dining, onima koji tek žele upoznati fine dining da dožive iskustvo objedovanja u JRE restoranu koji nudi cjeloviti doživljaj, od hrane i prezentacije preko platinga i vinske karte do servisa i atmosfere. U JRE-u žele dodatno potaknuti štovatelje fine hrane i vina da slave život i podrže lokalne restorane, domaće proizvođače, dobavljače, sve koji su uključeni u proces restoranskog poslovanja. Projekt obuhvaća svih 16 JRE restorana u Hrvatskoj na način da svaki od njih tijekom 2 odabrana tjedna nudi poseban meni od 3 slijeda bez pića po cijeni od samo 700 kn za dvije osobe. Iskoristite ovu jesen da biste uživali u vrhunskom gastronomskom doživljaju po jedinstvenoj cijeni uz menije koji se ne propuštaju:

Foto: JRE Hrvatska

Navis (2.11.-16.11.) - Smješten u uvali Preluk na granici između Rijeke i Opatije, Navis je dragulj u kruni poslovnih uspjeha Krunoslava Kapetanovića, zbog kojih je 2019. godine proglašen menadžerom godine, da bi napokon obiteljsko blago predao u ruke sinu Davoru Kapetanoviću. Davor bez imalo zadrške preuzima kompleksan posao vođenja hotela koji svaki dan postaje sve važniji na gastronomskoj karti Hrvatske, zahvaljujući izvrsnoj suradnji s mladim i talentiranim chefom Tinom Sinožićem koji je uz obitelj Kapetanović odrastao i u pravom smislu riječi i profesionalno. Restoran Navis prije svega je riblji restoran i ovdje je naglasak na dnevnom ulovu ribe lokalnih ribara i kvarnerskom škampu. U skladu s tim očekuje vas i sezonski meni zbog kojeg se isplati potegnuti do Opatije:

Foto: JRE Hrvatska

Ragu od sipe s gnudima od kravlje skute i pjenicom od paškog sira

File plemenite bijele ribe na kremi od celera i tonke, punjeni kelj dimljenim dagnjama i umak od bijelog vina. 

Bezglutenski kolač od mrkve i svježeg sira

Foto: JRE Hrvatska

Dubravkin put (2.11.-16.11.) - Restoran Dubravkin put mjesto je kojem mnogi koji žive od istog biznisa imaju na čemu pozavidjeti - od toga da već desetljećima uživa status jednog od najuglednijih restorana u Zagrebu pa do činjenice da je smješten na vjerojatno najboljoj lokaciji u gradu, u samom centru grada, a opet daleko od svega što bi goste moglo omesti i pokvariti im uživanje u hrani. A gosti danas očekuju istu stvar kao i prije 50 godina, a to je vrhunska namirnica, tretirana na ispravan način i profesionalno, nenametljivo poslužena. Uz ovaj zbudljivi meni uvjerite se da se neke stvari u Dubravkinom putu ne mijenjaju:

Foto: JRE Hrvatska

Hummus od cvjetače
tapenada od Kalamata maslina / hrskavci od riže / dimljena mljevena paprika 

Sporo kuhani teleći obrazi
umak sa smrčcima / krema od pastrnjaka i jabuke / ukiseljeni stabljičasti celer / orasi

Kesten terina
mousse od kestena / krema od pastrnjaka / sorbet od kruške

Foto: JRE Hrvatska

Na kraju, ne manje važno, svakog gosta očekuje ručno izrađeni dar s pismom JRE-a koji ljubitelje gastronomije poziva da započnu nešto neprocjenjivo putovanjem kroz – okuse! Teglica u tom brendiranom paketiću sadrži izdanke mladog čašnjaka - paske, uz priču o etnografskom, kulturološkom i povijesnom značenju te "obične" namirnice, ali i njenim gastronomskim primjenama. U JRE-u su odabrali zaštićeni brsečki češnjak jer su željeli ponuditi pravu terroirsku namirnicu koja se uklapa u njihov Katastar Okusa, važan i veliki projekt čiju je realizaciju omogućila suradnja s Mastercardom. 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije