Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promo

Jesensko izdanje Passion weeka otvaraju Plavi podrum, Monte, Zijavica i Boba – bolje od toga ne može!

JRE Hrvatska
21.10.2021.
u 13:38

Udruga 16 vrhunskih hrvatskih restorana, JRE Hrvatska i Mastercard Hrvatska autori su projekta „Passion week“ posvećenog istinskom uživanju u najboljem što hrvatska gastronomija nudi. Projekt je ušao u svoju završnicu, iskoristite ovu jesen da biste uživali u vrhunskom gastronomskom doživljaju po jedinstvenoj cijeni.

Tko prati djelovanje udruge JRE na ovim prostorima, ali i u ostatku Europe znat će da sve što rade, rade pod sloganom „Talent & Passion“ jer za njih je njihov poziv više od posla – on je opredjeljenje, način života, a prema svakom gostu odnose se kao da ga primaju u svoj dom. Ovu istinsku strast i predanost prepoznao je i Mastercard Hrvatska* te su udružili snage s JRE-om i zajedno osmislili projekt pod nazivom „Passion week“, a iza kojeg se kriju vikendi čistog hedonizma i uživanja u vrhunskoj gastronomiji po senzacionalnim cijenama. Projekt obuhvaća svih 16 JRE restorana u Hrvatskoj na način da svaki od njih tijekom 2 odabrana tjedna nudi poseban meni od 3 slijeda bez pića po cijeni od samo 700 kn za dvije osobe i tako gotovo do samog kraja 2021. godine.

Foto: JRE Hrvatska

Grand finale

U veljači su Passion week otvorili San Rocco i Boškinac, a jednako spektakularno zvuči i jesensko izdanje „najdužeg gastronomskog tjedna na svijetu“ u kojem vas ponovo očekuje restoran ovjenčan Michelinovom zvjezdicom, rovinjski Monte, a pravi poznavatelji neće propustiti priliku za večeru u Plavom podrumu Daniele Kramarić, u Zijavici Stivena i Tee Vunić ili u Bobi na otoku Murteru u kojoj glavnu riječ vodi predsjednik udruge JRE Hrvatska, Vjeko Bašić. Evo što će u tjednu istinske strasti prema domaćoj gastronomiji, terroiru i sezoni, pripremati naši ugledni chefovi:

Foto: JRE Hrvatska

Plavi podrum (18.10.-31.10.) – jedini hrvatski restoran koji se našao na prestižnoj listi 50 najboljih restorana na svijetu (50Best) ove je godine proslavio 25 godina postojanja. Daniela Kramarić, vlasnica i sommelierka zbog svog je iznimnog znanja u stručnim krugovima i među vinarima osoba koju iznimno štuju i uvažavaju. 

Squid Game: dovrši svoj crni rižoto od kvarnerske sipe

Arty Fish: filet plemenite ribe u krusti od orašastih plodova, riblji fond, crni aioli, karfiol

Pink Panther: jagode, Valrhona Opalys bijela čokolada, orasi

Foto: JRE Hrvatska

Boba (18.10.-31.10.) – izrazito regionalno orijentiran restoran koji se ne odriče svog statusa konobe jer želi komunicirati pravo terroirsko kuhanje. Vlasnik i chef Vjeko Bašić, dolazi iz ribarske obitelji koja na Kornatima i dan danas ima svoje masline, kao i ribare od kojih dobavlja ribe i mekušce.

sipa / bob / koromač

capeletti s grdobinom / riblji velutte  sa šafranom / dagnje

rogač / naranča

Foto: JRE Hrvatska

Monte (18.10.-31.10.)  – prvi hrvatski restoran s Michelinovom zvjezdicom i institucija fine dininga u Istri

tuna / njoki / cikla / đumbir

istarski boškarin / celer korijen / tikvica / trubica

jabuka i ruža / sladoled od ruža / mousse od jabuka i kandirane latice

Foto: JRE Hrvatska

Zijavica (25.10.-31.10.) – mladi chef Stiven Vunić, poduzetnik koji je odrastao uz oca škampara, nekad aktivni triatlonac, za kojeg je otvaranje restorana bilo logičan nastavak jer je namirnicu razumio i osjetio iz prve ruke i od malih nogu. Stoga u svom restoranu poslužuje (mikro)lokalnu kuhinju baziranu na ribi, a zajedno sa suprugom Teom koja je zadužena za slastice vode svoj obiteljski restoran, svakako najprestižniji ugostiteljski objekt u Mošćeničkoj Dragi.

brioš / plavica / holandez

brancin / vrganj / verdura

poziv na slatko: marun

Foto: JRE Hrvatska

Svakog gosta očekuje ručno izrađeni dar s pismom JRE-a koji ljubitelje gastronomije poziva da započnu nešto neprocjenjivo putovanjem kroz – okuse! Teglica u tom brendiranom paketiću sadrži izdanke mladog čašnjaka - paske, uz priču o etnografskom, kulturološkom i povijesnom značenju te "obične" namirnice, ali i njenim gastronomskim primjenama. U JRE-u su odabrali zaštićeni brsečki češnjak jer su željeli ponuditi pravu terroirsku namirnicu koja se uklapa u njihov Katastar Okusa, važan i veliki projekt čiju je realizaciju omogućila suradnja s Mastercardom. 

Foto: JRE Hrvatska

Gastro priča koja slavi život

Cilj projekta „Passion week“ je omogućiti mladima, ljubiteljima gastronomije, gostima koji vole fine dining, onima koji tek žele upoznati fine dining da dožive iskustvo objedovanja u JRE restoranu koji nudi cjeloviti doživljaj, od hrane i prezentacije preko platinga i vinske karte do servisa i atmosfere. U JRE-u žele dodatno potaknuti štovatelje fine hrane i vina da slave život i podrže lokalne restorane, domaće proizvođače, dobavljače, sve koji su uključeni u proces restoranskog poslovanja. Nije ni potrebno posebno naglašavati da će, u skladu sa svojim načelima, svaki restoran tijekom Passion weeka servirati sezonska jela s lokalnim namirnicama. U nastavku možete vidjeti listu svih restorana uključenih u akciju te datume njihova sudjelovanja kako biste mogli isplanirati jesen uživanja u vrhunskoj gastronomiji Hrvatske.

Foto: JRE Hrvatska

* Želite li iskoristiti ovu jedinstvenu priliku, rezervirajte stol izravno u restoranu, uz napomenu da rezervirate mjesto za Passion week.  Plaćanje MC karticom je obavezno.

Datumi Passion weeka

Restoran Plavi podrum, Opatija

18.10. - 31.10.

Restoran Dubravkin put, Zagreb

2.11. - 16.11.

Konoba Boba, Murter

18.10. - 31.10.

Konoba Zijavica, Mošćenička Draga

25.10. - 31.10.

Restoran Navis

2.11.-16.11.

Restoran Monte, Rovinj

18.10. - 31.10.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije