Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Putovanja

Parna lokomotiva spasila putnike kad su moderni vlakovi stali

vlak9
Antonio Bronić/PIXSELL
28.12.2009.
u 09:22

Kad je posada starinskog vlaka čula za putnike koji su ostali na postaji, odmah im je ponudila besplatan prijevoz, te su ih sa stilom prevezli do njihovih krajnjih odredišta.

Parna lokomotiva spasila je putnike kad su moderni vlakovi stali kao žrtve nedavnog vrlo hladnog vremena. Nakon što su moderni vlakovi otkazani, oko 100 putnika se na londonskoj željezničkoj postaji Victoria ukrcalo na vlak koji je pokretao Tornado, prva parna lokomotiva proizvedena u Velikoj Britaniji nakon gotovo pola stoljeća. Tehnologija iz 1940-ih godina bila je sposobna suprotstaviti se snijegu i ledu, zbog čega su moderni vlakovi stali. Ova lokomotiva proizvedena je lani, a nudi izlete na selo. Kad je posada starinskog vlaka čula za putnike koji su ostali na postaji, odmah su im ponudili besplatan prijevoz. Posadi je bilo drago što može pomoći putnicima u nevolji te su ih sa stilom prevezli do njihovih krajnjih odredišta, uz šale da bi moderna željeznica mogla nešto naučiti od njih.

- Bilo je zabavno jer je naša lokomotiva napravljena prema tehnologiji iz 1940-ih, a mogli smo voziti kad su moderni vlakovi zakazali. Ako itko iz uprave željeznice želi razmisliti o ovoj tehnologiji, rado ćemo im pomoći - kaže Mark Allatt iz društva koje je vlasnik parne lokomotive. Ovu su lokomotivu napravili dobrovoljci donacijama koje su skupljane više od 19 godina, a može svladati duge pruge. Ovakve su lokomotive iz prometa povučene kasnih 1960-ih kako bi ih zamijenile dizelske. U 1990. godini skupina entuzijasta željela je napraviti novu staru lokomotivu, tako da je Tornado dovršen prošle godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije