Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izliječena je

PAPA test uvijek je pokazivao da je sve uredu, a cijelo vrijeme imala je tumor

Donna Bradbury/Facebook
19.05.2021.
u 10:30

Na sreću, Donna se oporavila, a sada je odlučila podizati svijest o rijetkom obliku raka i potaknuti žene da se redovito pregledavaju - detaljnije.

Donna Bradbury, učiteljica i majka troje djece, redovito je radila PAPA test, a nalazi bi uvijek pokazivali da je sve uredu. Osim toga, uzimala je bris i radila ultrazvuk, a oba pregleda bi također pokazivala da je zdrava.

Nakon nekog vremena počela je mokriti ugruške, a presudna situacija za hitan odlazak na pregled bila je ona kada je krvarila i trpjela jake bolove nakon spolnog odnosa. Ginekolog je rekao da se radi o infekciji i pripisao joj antibiotike, ali da bi bio siguran poslao ju je na kolonoskopiju nakon koje je saznala da ima tumor od šest centimetara u vratu maternice - i to već sigurno godinu dana. Biopsija je pokazala da se radi o rijetkom obliku raka koji se, nažalost, teško otkrije na pretragama.

"U meni je narastao tumor od šest centimetara, a niti jedan ultrazvuk, bris ili PAPA test nisu to pokazali. Mogu samo zamisliti koliko ima žena koje su se našle u mojoj situaciji, da nisu znale za opasnu bolest koju imaju", kaže Donna koja je prve simptome osjetila u lipnju 2020. - bol i krvarenje.

Rasprava na Twitteru: Kako je pravilno istiskivati kaladont za zube?

U početku je ova 37-godišnjakinja poricala dijagnozu, htjela je ostati hrabra pred djecom i ne govoriti im ništa. Ipak, nakon što su novi nalazi pokazali da se rak još proširio, Donna je starijim sinovima rekla istinu. Morala je ići na kemoterapiju, radioterapiju i brahiterapiju.

Naposljetku je dobila radijacijski cistitis i četiri tjedna se jedva pomicala. Hodanje joj je bilo neizdrživo, a plakala je od boli dok je ležala i sjedila. Na kraju kemoterapije počela je s brahiterapijom, unutarnjim zračenjem, što joj je bio najlakši dio liječenja.

Početkom ožujka ove godine objavila je na društvenim mrežama da je izliječena, ali i da će od sada na dalje podizati svijest o raku grlića maternice koji nije povezan s HPV-om, prenosi The Sun.

Naš glumac opisao borbu s tumorom: 'Supruga me već oplakala, spasio me otac'

1/4
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije