Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u slast!

Ovo su lazanje koje ćete obožavati, ali vam trebaju - rukavice

LAzanje
Foto: Thinkstock
02.09.2016.
u 14:47

Iako je zdravo kada vas kopriva opeče, bol zna biti neugodna. Ali vrijedi truda za ovo slasno i vrlo zdravo jelo.

Lazanje su posebno omiljeno jelo kod djece, ali kao i kod pizza, samo mašta vam je granica kada je riječ o sastojcima koje možete kombinirati. 

Iskoristite suhe dan i krenite na proplanke, daleko od prometnica i uberite mlade koprive je rupravo su one glavi sastojak ovih lazanja. Za to će vam biti potrebne rukavice, jer iako je zdravo kada vas kopriva opeče, bol zna biti neugodna. Ali vrijedi truda za ovo slasno i vrlo zdravo jelo. Ipak, mlada kopriva će prema vama biti mnogo nježnija nego njeni, stariji listovi. 

Sastojci

Mlade koprive

Špinat

Listovi za lazanje

Bešamel umak

Češnjak

Priprema

Koprivu blanširajte i pripremite je kao što pripremate kremasti špinat. Pomiješajte je sa špinatom ako nemate dovoljno kopriva da punjenje bude izdašnije. U vatroslatlnu ili keramičku posudu slažite red listova za lazanje pa red kopriva i špinata. Stavite po želji bešamela između svakog lista. Kako vam lazanje ne bi ostale suhe i sirove, možete ih natapati umakom od rajčice s češnjakom. Kada ste potrošili svu koprivu, bešamel zalijte preko zadnjeg lista lazanje i naribajte sir. 

Pecite u pečnici dok se ne zapeče. 

U slast!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije