Ovo je jedini pravi način kuhanja riže
Riža je namirnica koja je brzo gotova, a može se kombinirati u raznim jelima. Ipak, mnogi je pripremaju na krivi način
Komentari 11
Kada je sve lijepo objašnjeno može li mi novinar objasniti kako napraviti kipuću vodu jer taj detalj fali u receptu.
Nije nužno dodati vruću vodu u zaprženu rižu, može i hladna a riža i dalje neće biti gnjecava. Omjer 2:1 riže i vode varira jer to ovisi o tipu riže i u nekim slučajevima treba ići i do 3:1. Nee treba ju uopće mješati, samo kuhati na laganoj vatri. Riža postaje gnjecava i ljepljiva ako se tijekom kuhanja kasnije nadoljieva hladna voda
Indijski način kuhanja riže: na rižu u lonac stavi se voda tako da prekrije rižu za jedan prst, kad voda ispari stavi se poklopac na lonac i smanji se temperatura i nakon 5 min riža je kuhana
Imaš električni koher za rižu. Imač mjericu pa prema broju osoba dodaš vode i riže. Kada se voda povri riža je ustvari kuhana. Najjednostavnije.
Sve naopako!
Kakva totalna glupost! Riža se može pripremati na razne načine. Ja je baš želim ljepljivu, da se lakše jede vilicom, zato je stavljam u hladnu vodu i procijedim kao tijesto, ali kroz gusto sito
glupost, riza se lagano preprzi za rizoto i nakon toga sve se zajedno podljeva a ako se radi kao prilog skuhaj u vodi, cijedi i jedi...
Odličan recept za kuhanje. A kako jesti rižu ?
Najbolja je plastična riža koja se može uvijek jest a ne triba je kuhat samo se opere svako jutro
ja znam da se riža mora isprati dobro dok voda ne bude bistra i zatim se ulije tri puta više vode nego riže , i zatim se kuha otklopljena i kad se stvore rupice i voda sa površine ishlapila smanji se vatra na minimum i još dvije minute kuhat poklopljeno i zatim ugasit i ostavit poklopljeno par minuta .... to je sva mudrolija o kuhanju riže ,bože dragi
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Ovo je JEDAN OD načina za kuhanje riže, svako kuha kak njemu paše! Još uvijek čekam članak o otkrivanju tople vode...