Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlični savjeti
Povratak na članak

Ovo je jedini pravi način kuhanja riže

Riža je namirnica koja je brzo gotova, a može se kombinirati u raznim jelima. Ipak, mnogi je pripremaju na krivi način

Komentari 11

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
06:57 30.08.2019.

Ovo je JEDAN OD načina za kuhanje riže, svako kuha kak njemu paše! Još uvijek čekam članak o otkrivanju tople vode...

VL
DO
dopizdilomi
08:56 30.08.2019.

Kada je sve lijepo objašnjeno može li mi novinar objasniti kako napraviti kipuću vodu jer taj detalj fali u receptu.

VL
DU
Deleted user
08:24 30.08.2019.

Nije nužno dodati vruću vodu u zaprženu rižu, može i hladna a riža i dalje neće biti gnjecava. Omjer 2:1 riže i vode varira jer to ovisi o tipu riže i u nekim slučajevima treba ići i do 3:1. Nee treba ju uopće mješati, samo kuhati na laganoj vatri. Riža postaje gnjecava i ljepljiva ako se tijekom kuhanja kasnije nadoljieva hladna voda

VL
Avatar Urban Fox
Urban Fox
11:54 30.08.2019.

Indijski način kuhanja riže: na rižu u lonac stavi se voda tako da prekrije rižu za jedan prst, kad voda ispari stavi se poklopac na lonac i smanji se temperatura i nakon 5 min riža je kuhana

VL
SO
Somelier
16:00 30.08.2019.

Imaš električni koher za rižu. Imač mjericu pa prema broju osoba dodaš vode i riže. Kada se voda povri riža je ustvari kuhana. Najjednostavnije.

VL
KM
ko_munjara
08:30 30.08.2019.

Sve naopako!

VL
BE
Bela
11:05 30.08.2019.

Kakva totalna glupost! Riža se može pripremati na razne načine. Ja je baš želim ljepljivu, da se lakše jede vilicom, zato je stavljam u hladnu vodu i procijedim kao tijesto, ali kroz gusto sito

VL
ET
etizop12
14:28 30.08.2019.

glupost, riza se lagano preprzi za rizoto i nakon toga sve se zajedno podljeva a ako se radi kao prilog skuhaj u vodi, cijedi i jedi...

VL
MA
malitrn
15:27 30.08.2019.

Odličan recept za kuhanje. A kako jesti rižu ?

VL
MA
Maras
20:55 30.08.2019.

Najbolja je plastična riža koja se može uvijek jest a ne triba je kuhat samo se opere svako jutro

VL
JO
jopa1
15:37 30.08.2019.

ja znam da se riža mora isprati dobro dok voda ne bude bistra i zatim se ulije tri puta više vode nego riže , i zatim se kuha otklopljena i kad se stvore rupice i voda sa površine ishlapila smanji se vatra na minimum i još dvije minute kuhat poklopljeno i zatim ugasit i ostavit poklopljeno par minuta .... to je sva mudrolija o kuhanju riže ,bože dragi

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.