Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobro je znati

Ove stvari trebate izbjegavati ujutro ako želite produktivan dan pun energije

shutterstock
10.06.2021.
u 09:30

Promijenite malo svoju jutarnju rutinu - važnija je nego što mislite.

Cijeli dan nemate energije i niste toliko produktivni, a ne možete otkriti što je uzrok? Možda imate jednu od loših navika koju ni ne primjećujete, a itekako utječe na razinu energije, raspoloženje i koncentraciju tijekom radnog dana.

Izbjegavajte raditi ovih nekoliko stvari odmah kada otvorite oči i dan će biti znatno bolji.

1. Nemojte naglo ustajati
Ustati naglo iz kreveta bez malo istezanja i razbuđivanja nikako nije dobro za kralježnicu. Ona je bila opuštena dok ste spavali i gotovo cijelu noć u istom položaju, a naglo aktiviranje može rezultirati ukočenjem. Naravno, to ne znači ni da trebate odgađati alarm nekoliko puta i nastaviti spavati, pa tako zakasniti na posao ili fakultet, ali uzmite nekoliko minuta nakon buđenja da samo sjedite na krevetu i pripremite se za dan.

2. Nemojte se spremati u mraku i uz zatvoren prozor
Nikako se nećete moći razbuditi ako ćete se spremati za dan u mraku i ustajalom zraku u prostoriji. Razmaknite zastore i otvorite prozore kako bi vas sunčeva svjetlost zajedno sa svježim zrakom pokrenula. 

Mlada Osječanka Lucija Krstić s kistom i šminkom radi prava umjetnička djela:

3. Nemojte žuriti
Ako želite produktivan dan, važno je da ujutro uzmete barem malo vremena za sebe. To može biti 10-ak minuta slušanja omiljene glazbe, pijenje kave, razgovor s dragom osobom, sjedenje na balkonu ili u dvorištu... Bitno je da bude nešto što vas opušta.

4. Najvažnije - ne izbjegavajte doručak
Kako biste imali energiju za cijeli dan, obavezno pojedite neki hranjiv i kvalitetan doručak - i to u roku 30 do 60 minuta od buđenja, piše HuffPost.

U galeriji ispod saznajte što vaša jutarnja rutina govori o vama:

1/1

Komentara 1

MA
Margo
11:55 10.06.2021.

Kaj da se o komentira kad brisete skoro bas sve komentare koji VAMA osobno ne odgovaraju ?? Ajde da vidimo koliko ste demokratski-POZIVAM NA BOJKOT VECER.LISTA!! Ako ovo obrisete onda potvrdjujete sve sto mnogi o vama misle..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije