Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Turistička patrola

Ovdje imaju i domaći pjenušac Misal. Uzdravlje!

Tagliata od hobotnice stoji 75 kuna, a nakon nje godi sladolednovoćni kup
17. srpnja 2020. u 22:15 1 komentara 299 prikaza
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Istra se prometnula u pravu gurmansku destinaciju pa je mogućnost da, kada ogladnite, zalutate na krivo mjesto ovdje uistinu mala, pogotovo poslušate li preporuke, makar i s interneta, koji nas je ovaj put doveo u riblji restoran Fra-Kat. Smješten nedaleko od zvonika u središtu mjesta. Ugodan prostor, simpatičan konobar koji popravlja šeprtljavost kolegica, vrlo ukusna hrana... bili su naši dojmovi.

RESTORAN 'MORE' Tu se ne škrtari na odličnim porcijama

Na meniju su se našli tagliata od hobotnice (75 kuna), lignje punjene kozicama, s prilogom od blitve i krumpira (110 kuna) te za desert kup Bijela dona pripremljen od sladoleda, bijele čokolade i preljeva od toploga bobičastog voća (35 kuna).

Na vinskoj su karti vina istarskih vinara, poslužuje se i pjenušac Misal koji u Peršuriću kod Poreča pravi Katarina Peršurić-Bernobić, vlasnica jedinog u Hrvatskoj obiteljskoga poljoprivrednog gospodarstva koje se specijalizirao isključivo za proizvodnju pjenušavih vina. Sve u svemu, lijepo mjesto pa stoga i nije čudno što su se stolovi na terasi brzo punili gostima koji Fra-Kat nisu posjetili prvi put.

 

Što je istina, a što mit?
Treba li nam baš 8 sati sna, 8 čaša vode ili 10.000 koraka dnevno? Evo što kažu stručnjaci
Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti