Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
recepti vrhunskih kuharica

One su majstorice koje su osvojile (muški) svijet kulinarstva

Lidija Kralj
Foto: Zoran Grizelj
1/34
13.04.2014.
u 12:13

Od Slavonije i Baranje do Istre i juga Dalmacije slijede globalni trend: kreacijama kojima ne mogu odoljeti ni najzahtjevnija nepca preuzimaju gastronomski tron

Na gastronomskom tronu postaje tijesno.

Muškim chefovima u kuhinjama stiže ženska konkurencija. Iako u prestižnim svjetskim restoranima konačnu odluku o tome što će se naći na tanjurima i dalje donose chefovi, sve je više onih u kojima glavnu riječ imaju chefice, a za globalnim trendom ne zaostaje ni Hrvatska.

Pruženu priliku kulinarske majstorice ne propuštaju, nego prihvaćaju izazove, i to od Baranje preko Međimurja i Zagorja do Istre i Dalmacije. U restoranskim kuhinjama znaju provesti i više od 12 sati na dan. Rade pod stresom, a recept za uspjeh, složne su, mogu sažeti u jednu riječ – ljubav. I to prema hrani, namirnicama i ljudima.

Takav motiv i predanost poslu doveli su ih do šefovskih pozicija, a iako moraju biti “čvrste ruke”, kažu da uspjeha ne bi bilo bez kolega kojima vjeruju i koji im svakodnevno pomažu u pripremi hrane. Sve se okreću svome kraju i autohtonim namirnicama te iz njih crpe najbolje, a u takvoj atmosferi “rađaju” se gastronomske fantazije koje neće iznevjeriti ni najzahtjevnije nepce. Neke od svojih omiljenih recepata podijelile su s čitateljima Večernjaka.

>>Ovo su recepti najboljih kuharica Hrvatske. Zasučite rukave i poližite prste!

>>'Tek sam dotaknuo prag trona na kojem su najbolji chefovi svijeta!'

>>Prvo jelo skuhao sam sa šest godina i tako naljutio mamu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije