Naslovnica Lifestyle Gourmet

One su majstorice koje su osvojile (muški) svijet kulinarstva

Od Slavonije i Baranje do Istre i juga Dalmacije slijede globalni trend: kreacijama kojima ne mogu odoljeti ni najzahtjevnija nepca preuzimaju gastronomski tron
13. travnja 2014. u 12:13 0 komentara 2654 prikaza
Lidija Kralj
Foto: Zoran Grizelj
Pogledajte galeriju 1/34

Na gastronomskom tronu postaje tijesno.

Muškim chefovima u kuhinjama stiže ženska konkurencija. Iako u prestižnim svjetskim restoranima konačnu odluku o tome što će se naći na tanjurima i dalje donose chefovi, sve je više onih u kojima glavnu riječ imaju chefice, a za globalnim trendom ne zaostaje ni Hrvatska.

Pruženu priliku kulinarske majstorice ne propuštaju, nego prihvaćaju izazove, i to od Baranje preko Međimurja i Zagorja do Istre i Dalmacije. U restoranskim kuhinjama znaju provesti i više od 12 sati na dan. Rade pod stresom, a recept za uspjeh, složne su, mogu sažeti u jednu riječ – ljubav. I to prema hrani, namirnicama i ljudima.

Takav motiv i predanost poslu doveli su ih do šefovskih pozicija, a iako moraju biti “čvrste ruke”, kažu da uspjeha ne bi bilo bez kolega kojima vjeruju i koji im svakodnevno pomažu u pripremi hrane. Sve se okreću svome kraju i autohtonim namirnicama te iz njih crpe najbolje, a u takvoj atmosferi “rađaju” se gastronomske fantazije koje neće iznevjeriti ni najzahtjevnije nepce. Neke od svojih omiljenih recepata podijelile su s čitateljima Večernjaka.

>>Ovo su recepti najboljih kuharica Hrvatske. Zasučite rukave i poližite prste!

>>'Tek sam dotaknuo prag trona na kojem su najbolji chefovi svijeta!'

>>Prvo jelo skuhao sam sa šest godina i tako naljutio mamu

ccccccc
VJEČNE SALONKE
Crvene ili one sa zmijskim uzorkom? Doznajte koje su štikle must have ovog proljeća

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.