Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlada može i bez skupog cateringa

Odojak, juha, štrukli, orahnjača i zdravica iz šest boca pjenušca

domjenak, Vlada
Željko Hladika/Pixsell
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
17.12.2009.
u 21:02

Kapo od ručka Pankretić organizirao je besprijekoran ručak: od odojka s puno zelenjave preko zagorskih štrukli, sira i vrhnja do orahnjače.

Da je bilo vremena, i da nema krize, u Vladi bi se danas pilo do prekosutra. Na božićni rukač koalicije sa svih je strana stiglo više alkohola nego hrane: Nazif Memedi priskrbio je tri litre Jägera, Vladimir Šeks po litru šljivovice i komovice, SDSS-ovci 10 butelja kvalitetnog vina iz Baranje, a teško je za vjerovati da na vinskoj karti nije bila i pokoja butelja Petra Čobankovića.

Mijesila kruh i rezance?

Tu je i zdravica od šest boca pjenušca koje je priskrbio Darinko Kosor. Kuhala se i domaća juhica, a Đurđa Adlešić bila je zadužena za domaće rezance i šest štruca kruha. Je li noćas mijesila ili je kruh kupila, zasad je - tajna.

Šef parade Božidar Pankretić nabavio je odojka, dok se za priloge, “prokulice i ostalu zelenjavu” pobrinuo Šemso Tanković. Sve je bilo začinjeno uljem iz maslinika Luke Bebića koji se usput pohvalio da je ulje dobilo dvije zlatne medalje.

Zdenka Čuhnil donjela je domaćeg sira i vrhnja, dok su Marina Matulović-Dropulić i Ivan Jarnjak za desert dobavili zagorske štrukle. Tko je razvlačio tijesto Jarnjak nije želio otkriti. Iz kuhinje ministra kulture Bože Biškupića u Banske dvore danas je stigla orahnjača.

Pod šefovom palicom

Ručka po princupu, nek donese svatko nešto, dosjetila se poslovično štedljiva premijerka Kosor, dok je brigu o svemu preuzeo Božidar Pankretić. Sve su namirnice na Markov trg trebale stići do srijede u podne kako bi se sve na vrijeme skuhalo. Jesu li se uzvanici osladili premijerkinim “bijelim brdom”, nije poznato.

Zna se da su ministri i partneri iz koalicije uz odojka poslužili krumpir salatu, no ne zna se je li ju spremila premijerka. Neslužbeno se moglo čuti kako J. Kosor zbog silnih obaveza nije uspjela peći kolače za ekipu iz koalicije.

Ključne riječi

Komentara 15

OB
-obrisani-
21:34 17.12.2009.

Brine me,dali će kaj ostati? Kad da dojdemo po ostatke? (ako poslije njih,nekaj ostane za nas)

OB
-obrisani-
21:48 17.12.2009.

Sami ste izabrali kontinuitet vlade i vladine politike na slobodnim izborima. Što se sada bunite.

DO
doktorica
08:50 18.12.2009.

S obzirom kako upravljaju državom zaslužili bi jedino čaj i kekse.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije