Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Porok ili zabava?

Obrazovane žene u mlađoj dobi sklonije alkoholu

alkohol
AFP photo
11.02.2010.
u 09:03

Velik dio krivnje snosi i industrija alkoholnih pića koja se svojim reklamama češće obraća mladim obrazovanim poslovnim ženama i potiče ih na piće.

Britanski Institut za zdravlje djeteta proučavao je naviku konzumiranja alkohola među 11.500 Britanki rođenih 1958. godine. Ovo istraživanje pokazalo je da su obrazovane žene sklonije konzumiranju većih količina alkohola u svojim dvadesetim godinama te da se s godinama ta sklonost smanjuje, a situacija je obrnuta kod žena s nižom kvalifikacijom. Autorica studije Barbara Jefferis rekla je kako razlozi za pojavu spomenutih razlika nisu sasvim jasni, no spomenula je kako bi se moglo raditi o razlikama u okolnostima unutar obitelji.

- Manje obrazovane žene najčešće rađaju djecu ranije od obrazovanijih, a i njihova zaposlenja vezana su za veću dostupnost alkoholu - pretpostavlja Jefferis.

- One najčešće rade u okruženju u kojemu je konzumiranje alkohola sastavni dio kulture življenja te obično raspolažu višim prihodima. No velik dio krivnje snosi i industrija alkoholnih pića koja se u reklamama češće obraća mladim obrazovanim poslovnim ženama i potiče ih na piće.

Ključne riječi

Komentara 2

DO
doktorica
10:25 11.02.2010.

Obrazovanije žene su izloženije stresu iako ih to ne opravdava da prekomjerno konzumiraju alkohol.

FA
fabry
11:40 11.02.2010.

Meni stvarno vec idu na zivce takvi natpisi, obrazovane zene koje piju, brakovi koji se raspadaju zato sto zene imaju visu placu od muzeva, Madona koja ima mladog ljubavnika...sta znaci bilo bi najbolje za zene da sjede doma i heklaju. Ova nova Hrvatska vidi zene samo kao objekat za razmnozavanje. Kuca, kuhinja i crkva...Kao sto piju muskarci piju i zene. Po ovome kako je clanak napisan izgleda da piju vise zbog toga sto su obrazovane. Kao mlade neobrazovane ne piju....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije