Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILENIJSKA FOTOGRAFIJA POVODOM SVJETSKOG DANA SRCA

Obilježite Svjetski Dan Srca i osvijestite važnost brige za zdravlje!

Svjetski Dan Srca
Foto: PR FOTO
1/2
25.09.2015.
u 11:18

29. rujan Svjetski dan srca

Zaklada Hrvatska kuća srca, Hrvatsko kardiološko društvo, Hrvatska udruga kardioloških medicinskih sestara te Hrvatsko društvo za hipertenziju pozivaju sve građane da zajedno s njima obilježe Svjetski dan srca sudjelovanjem u milenijskoj fotografiji Šime Strikomana. Akcija slikanja milenijske fotografije održati će se u utorak, 29. rujna od 12 do 15 h na Europskom trgu u Zagrebu. Sponzor akcije je Medikor, zastupnik OMRON digitalnih tlakomjera.

Hipertenzija, odnosno visoki krvni tlak jedan je od najvažnijih neovisni čimbenik rizika za kardiovaskularne bolesti i glavni posredni uzrok prijevremene smrtnosti u svijetu.

Javnozdravstvenom akcijom na Europskom Trgu koja će se povodom Svjetskog dana srca održati 29. rujna.2015. cilj je potaknuti osvješćivanje o važnosti opće društvene i pojedinačne brige za zdravlje srca, budući da je većinu kardiovaskularnih bolesti moguće spriječiti.

U akciji će sudjelovati liječnici, medicinske sestre, studenti, učenici, a i pridružit će im se zainteresirani građani. Cilj akcije je potaknuti ljude da razmišljanjem o važnosti brige za zdravlje srca i pisanjem poruke 'za svoje srce' pokrenu osobne promjene u načinu života kako bi očuvali zdravlje svojega srca.

Od bolesti srca i krvnih žila u Hrvatskoj umire pedeset posto ljudi pa time naša domovina spada u zemlje visokog kardiovaskularnog rizika.

Kako provoditi prevenciju kardiovaskularnih bolesti?

'Poseban naglasak je stavljen na promoviranje zdravog životnog stila. U prvom redu zdravo se hraniti, kretati, prestati pušiti, smanjiti unos masnoća, soli, alkohola, ali i redovito mjeriti tlak' - ističe kardiolog prof.dr.sc Pintarić.

Kontrola krvnog tlaka predstavlja važan korak i doprinos sprečavanju bolesti i očuvanju zdravlja.

Naravno, važan je pravilan odabir tlakomjera. Tlakomjer prije svega mora udovoljavati kriterij preciznosti i mora biti klinički validiran.

Detalje o akciji pročitajte na www.medikor.hr

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije