Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veganski trend

Novi hit recept na društvenim mrežama je 'slanina' od pečene kore banane, biste li isprobali?

TikTok/ wearegirlswhoeat
31.05.2021.
u 07:00

Iako ih bacamo, kore od banane su jestive i jedu se u nekim kulturama, a sadrže iste hranjive sastojke kao i sama banana. Osim toga, same su kore bogate aminokiselinama i vlakanima

Svi su zadnjih godina čuli za vegansku alternativu mesu - meso na biljnoj bazi - no čini se kako oni koji potpuno izbjegavaju namirnice životinjskog podrijekla moraju biti posebno domišljati; pa 'meso' rade i od banane!

Prošle smo godine na svim društvenim mrežama mogli naići na razne varijante popularnog recepta za kruh od banane, a sad je - barem među veganima - zavladao novi trend, alternativa slanini od kore od banane koja na izgled (neke) može čak i prevariti...

Na pitanju iz svoje struke iskoristila je zadnji džoker, a potom i odustala! Biste li vi znali?

1/6

Iako ih bacamo, kore od banane su jestive i jedu se u mnogim kulturama, a sadrže iste hranjive sastojke kao i sama banana. Osim toga, same su kore bogate još nekim hranjivim sastojcima, poput esencijalnih aminokiselina i vlakana, a još nezrele navodno sadrže i hrpu antioksidansa...

Ipak, ako ih odlučite probati pripazite odakle banane dolaze i imaju li po kori pesticida, i naravno, dobro ih operite. Za ovaj ćete recept trebati samo jednostavnu marinadu i fritezu ili tavu.

@wearegirlswhoeat

BANANA PEEL BACON 🥓 ##healthysnacks ##snacks ##bananas ##banana ##cleaneating ##bananapeel ##airfryer ##airfryerrecipes

♬ Super flat lad - Matthew_carlin_

Kako napraviti 'špek' od kore banane

- Odberite što zrelije banane, bananu izvadite, a s unutarnje strane kore ogulite njene ostatke.

- Napravite marinadu od umaka od kokosa, maslinovog ulja, paprike, češnjaka u prahu, javorovog sirupa i malo soli - ili dodajte začine po vlastitom izboru.

- Prelijte marinadu po korama i pustite da tako odstoje 15-ak minuta, da se okus upije u koru.

- 'Slaninu" prepržite na tavi (2 do 3 minute sa svake strane) ili 10-ak minuta u fritezi.

Ovako spremljene kore možete jesti same, a možete ih dodavati u druga jela, na primjer u salate ili čak u sendviče, prenosi Mind Body Green.

Jeste li znali da je u Australiji ilegalno u kući imati više od 50 kg krumpira? Pogledajte još bizarnih zakona!

Ključne riječi

Komentara 1

GO
goran2hr
10:08 02.06.2021.

Ne bi ih probao, prvo što kore banana doživljavam kao smeće i tu sigurno neću promijeniti mišljenje. A drugo, zbog tropskih kukaca štetnika, banana je voće koje se najviše tretira s kemikalijama. Tako da bi kore banana radije prepustio veganima, kada je to već njihov trend.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije