Naslovnica Lifestyle Gourmet

Nikad niste probali krokete od soma? Nemojte propustiti ovu priliku

Od fileta soma napravite ukusne krokete, uz dodatak pire krumpira, mljevee ribe, pasiranog češnjaka, peršina, đumbira, umaka od soje i jaja
08. veljače 2014. u 15:45 0 komentara 391 prikaza
okruglice od bakalara
Foto: Duško Marušić/VLM

Sastojci:

500 g fileta soma

2 češnja češnjaka

2 žlice sjeckanog peršina

1 jaje

300 g krumpira

1 žlica umaka od soje

prstohvat svježe ribanog đumbira

krušne mrvice po potrebi

150 g zelenih maslina s paprikom

200 g majoneze

1 limun

mješavina začina

ulje, sol

 

Priprema:

Krumpir narezan na kockice prokuhati u slanoj vodi i zatim ga ispasirati. Filete soma narezati na krupnije kocke, također prokuhati u slanoj vodi te samljeti na mašini za mljevenje. U odgovarajućoj posudi pomiješati pire krumpir, mljevenu ribu, pasirani češnjak, peršin, đumbir, umak od soje i jaje. Dodati začine po ukusu pa postepeno dodavati mrvice i miješati dok se ne dobije smjesa pogodna za oblikovanje. Od pripremljene smjese nauljenim rukama oblikovati krokete veličine oraha. Spuštati u duboku masnoću i pržiti dok ne porumene. Na kraju ih poprskati limunom i preliti majonezom.

 

>>Probajte recept: Teleći kotleti na ciganski

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.