Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U slast!

Nedjeljni ručak: Rolani lungić punjen špinatom uz batate i grilanu cikoriju

biftek
Foto: Thinkstock
02.02.2014.
u 12:20

Ako vam nedostaje ideja za nedjeljni ručak isprobajte ovo jelo. Priprema će vam "uzeti" sat vremena i oko 120 kuna.

SASTOJCI: Oko 1,2 kg lungića, svežanj blitve ili špinata, šalica kravljeg sira, 3 veća batata, 3 glavice cikorije, sol, papar, med, senf, pivo

PRIPREMA: Lungić iskrojite tako da dobijete veliku površinu. Posolite i popaprite, nauljite. Blitvu ili špinat blanširajte, ocijedite pa složite na meso i premažite kravljim sirom koji ste ocijedili. Pažljivo zamotajte i zavežite kuharskom špagom. Premažite mješavinom meda, maslaca, senfa i piva. Zapecite na 200 stupnjeva, a kad promijeni boju, smanjite i pecite na 180 uz premazivanje još 40-ak minuta. Batat kratko prokuhajte pa s narezanom cikorijom ispecite.

>>Prijedlog za ručak: Biftek, pire od čičoke i krumpira te baby povrće

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije