Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte

Napravite domaći jabučni ocat: Recept je jednostavan, a trebaju vam samo kore od jabuke

shutterstock
13.08.2020.
u 15:30

Umjesto da ga kupujete, napravite ga sami - zdravije je i kvalitetnije.

Sve što nije jako komplicirano trebali bismo raditi sami kod kuće - tako smo sigurni da u hrani nema konzervansa i nepotrebnih dodataka. Uz to, često je domaća verzija puno jeftinija. 

Danas donosimo recept za domaći jabučni ocat, a prvo što trebate napraviti je oprati jabuke, oguliti ih i očistiti. U jednu staklenu posudu stavite ostatke jabuka, dodajte vodu tako da prelijete sve i šećer (na jednu litru vode ide otprilike trećina šalice). Uzmite komad tkanine i prekrijte posudu kako se ne bi pojavile mušice. 

U videu pogledajte cijeli proces:

Kroz tjedan dana tekućina počne mijenjati boju, postaje tamnija. Maknite tkaninu, procijedite i vratite u posudu. Ponovno prekrijte i ostavite nekih tri do četiri tjedna. Kada se pojavi puno mjehurića znat ćete da je vaš ocat gotov.

Ako želite, možete staviti i cijele jabuke, ne samo koru i ostatke.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije