Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U nekoliko sekundi

Pripremite se za Uskrs! Ovo su metode kojima ćete najbrže oguliti kuhano jaje

jaje
Foto: Thinkstock
1/2
13.04.2017.
u 09:03

Kuhana jaja neizostavan su dio blagdanskog stola, a mi vam donosimo četiri metode kako ih najbrže oguliti

Kuhana jaja neizostavan su dio blagdanskog stola, a Hrvati ih tijekom Uskrsa pojedu i nekoliko desetaka milijuna. Malo je onih koji i ovoga Uskrsa neće bojati jaja i tako obogatiti svoju uskrsnu trpezu.

Kuhana jaja ne služe samo za ukras već su jedna od glavnih namirnica svakog kućanstva, a kako bi ih što lakše oljuštiti i poslužili svojim ukućanima u nastavku pogledajte trikove kojima se možete poslužiti.

1. metoda

Kada skuhate jaje i ohladite ga, prepolovite ga oštrim nožem po dužini. Uzmite žličicu, veliku ovisno o veličini jajeta, i zagrabite između jajeta i ljuske te nježno izvadite jaje. Jaje bi trebalo izaći bez ijednog komadića ljuski.

2. metoda

Rus Taras Kulakov ima odličnu ideju kako jednostavno oguliti kuhano jaje. Snimio je sve i postavio na svoj kanal na YouTubeu, a mnogi su komentirali kako će od sada to biti jedina metoda kojom će se koristiti za guljenje kuhanog jaja. Jaje treba lupiti o površnu, zarolati ga rukom i ljuska bi se u jednom komadu trebala odvojiti od bjelanjka. 

3. metoda

Jaje možete lako oguliti i uz pomoć staklene čaše. Sve što je potrebno jest da ga stavite u čašu, ulijete vode u nju, poklopite čašu rukom i snažno je protresete nekoliko puta nakon čega ljuska bi se sama trebala odvojiti.

4. metoda

Kuhano jaje možete oguliti za samo deset sekundi. Potrebno je očistiti ljusku s vrhova jajeta, stisnuti ga i jako puhnuti u njega. Očišćeno jaje bi samo trebalo ispasti iz ljuske. 

>> Doručkovala kuhano jaje kada je osjetila nešto tvrdo pod zubima. Nije mogla vjerovati što je pronašla

>> Bacate ljuske od jajeta? Nakon ovoga sigurno više nećete!

>> Čuvate jaja u vratima hladnjaka? Evo zašto ih odmah trebate premjestiti

>> Što će se dogoditi ako jedete jedno jaje na dan? 

Komentara 1

SL
slatix
09:54 13.04.2017.

A stvarno svježe jaje, kako njega ogulite. stara idu bez problema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije