Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLASTICE

Možete li zamisliti Uskrs bez pince? Evo kako pripremiti onu najbolju!

Pinca
Foto: Shutterstock
1/3
20.04.2019.
u 07:00

Pinca je postala nezaobilaznim dijelom uskrsnog menija, a evo i kako je možete pripremiti!

Pored jaja, šunke, orahnjače, nezaobilazan uskrsni obrok je i pinca, poznata i kao slatki kruh. Sastojci koji vam trebaju su jedan svježi kvasac, šećer, glatko brašno, vanilin šećer, jaja,  ribana korica naranče i limuna, mlijeko i grožđice, navodi Sašina kuhinja. Za početak je potrebno grožđice natopiti u rumu, pokriti pa spremiti u hladnjak do upotrebe da se fino napiju.

Kvasac izmrviti, dodati šećer, žlicu brašna i mlaku vodu. Nakon toga dodati vanilijin šećer, malo soli, domaću mast ili maslac, žumanjke, cijelo jaje, rakiju, ribanu koricu naranče i limuna. Sve dobro promiješati pa ostaviti 10 minuta da odstoji. U brašno umiješati malo cimeta u prahu pa prosijati u prethodno promiješane sastojke. Pokriti krpom i ostaviti da se diže 2 sata. Tijesto sada ponovo “izlupati” pa istresti na podlogu.

Foto: Shutterstock

Dodati preostalo brašno i umijesiti homogenu čvrstu loptu tijesta za pincu. Sada možete dodati grožđice koje su već upile rum, rasporediti ih preko tijesta i umijesiti. Tijesto podijeliti na 4 jednaka dijela, oblikovati pince pa ostaviti pokriveno 2 sata. Nakon proteka vremena, premazati s razmućenim žumanjcima posvuda i zarezati nožem u sredinu svake pince, te posuti šećerom. Ostaviti da stoje pola sata pa ih staviti peći 30 minuta na 175 C – 180 C. Pinca je sada spremna za posluživanje! U slast!

Ključne riječi

Komentara 3

AU
austrougarskigeneral
09:37 20.04.2019.

ja bez fritula

OB
Oblivion
09:31 20.04.2019.

Probajte zamisliti život bez te bajke kojom svijet teroriziraju već 2000 g

DU
Deleted user
10:51 20.04.2019.

Pita li se autor ovog clanka mog li si prustiti pincu i mogu li svi slavit Uskrs.Sta je sa onima beskucnicima koji nemaju krov nad glavom, sta je sa onim siromasnima koji nemaju ni za kruh a kamo li za pincu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije