Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umjetnost Carla Warnera

Možete li povjerovati da su na fotografijama – namirnice?

pejzaži od hrane
Foto: Carl Warner
1/22
28.11.2013.
u 15:15

Carl je proveo tjedne u izradi najpoznatijih londonskih obilježja, sela i raznih pejzaža, a iz toga su nastale prekrasne fotografije koje će uskoro moći vidjeti na izložbi svi koji se od 30. studenog zateknu u Londonu.

Kućica od bonbona i čokolade iz "Ivice i Marice" više nije samo bajka. Poznati britanski fotograf Carl Warner napravio je pravo remek-djelo. Od povrća, voća i slatkiša napravio je mali London, kojeg se ne bi sramio ni Walt Disney.

Carl je proveo tjedne u izradi najpoznatijih londonskih obilježja, sela i različitih pejzaža, a iz toga su nastale prekrasne fotografije koje će uskoro moći vidjeti na izložbi svi koji se od 30. studenog zateknu u Londonu. Cijelu galeriju svih njegovih radova možete pogledati na službenoj stranici CarlWarner.

Carl Warner rođen je u Liverpoolu, u Engleskoj, 1963. godine. U dobi od sedam godina preselio se u Kent sa svojim roditeljima, a kao jedino dijete proveo je sate u svojoj sobi slušajući glazbu, crtajući i stvarajući svijet iz svoje mašte, inspiriran plakatima na zidovima čiji su autori umjetnici poput Salvadora Dalia i Patricka Woodroofea.

Carl je započeo karijeru odlaskom na Maidstone College of Art da bi postao ilustrator, ali je ubrzo otkrio posebnu strast prema fotografiji. Nakon godinu dana studiranja "preselio se" na London College of Printing, gdje je diplomirao na katedri za fotografiju, film i televiziju.

Inspiraciju je pronašao jednog dana dok je hodao tržnicom s hranom. Ugledao je nekoliko prekrasnih primjeraka gljiva koje su ga podsjetile na neki izvanzemaljski svijet. Kupio ih je i s još nekoliko namirnica, poput riže i graha, uputio se u svoj studio gdje na stolu stvorio priču. I tu je sve počelo. Nizao je zatim raznorazne scene izrađene od namirnica koje su mu osigurale slavu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije