Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogled preko oceana

Mike De Simone i Jeff Jenssen, Wine Guys, o budućnosti malvazije

winw guys
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/3
24.07.2013.
u 17:05

Američki novinari Mike De Simone i Jeff Jenssen ponovno su u Hrvatskoj, u Istri. Gosti su 24. Vegeta Croatia Opena. Na današnjem Celebrity Stageu najavili su predstavljanje svoje knjige Wines of the Southern Hemisphere: The Complete Guide

Američki novinari Mike De Simone i Jeff Jenssen ponovno su u Hrvatskoj, ovoga puta u Istri. Gosti su 24. Vegeta Croatia Opena. Na današnjem Celebrity Stageu najavili su predstavljanje svoje knjige Wines of the Southern Hemisphere: The Complete Guide. Uz vođene degustacije u sklopu projekta "Skrivene čari istarskih vina" prenijet će svoje viđenje mladih istarskih malvazija iz perspektive poznavatelja svjetskih vina te dati svoje mišljenje o poziciji i mogućnostima malvazije na globalnom tržištu.

Uvrstili i hrvatska vina 

World Wine Guys vinski su pisci, urednici u jednom od najznačajnijih vinskih magazina Wine Enthusiastu te autori na The Huffington Postu. Dvojac potpisuje i vrlo popularnu kuharicu “The Fire Island Cookbook”. Osim priča o hrani, uz svako jelo preporučuju i vino. Među vrhunskim svjetskim vinima prvi put u međunarodnoj kuharici preporučila su se hrvatska vina, dva Saints Hillsa, Dingač i Nevina te Matoševićeva Grimalda. Za nedavna posjeta obišli su sjevernu Hrvatsku i oduševljeni su Zagorjem te ne štede komplimente ni za tamošnja vina, ali ni ona iz Kutjeva, Plavac mali ...

Poluotok ih ostavlja bez daha

Koncept “s polja na stol” i doživljaj pripreme i kušanja hrane koju su sami ubrali u vrtovima detaljno su opisali u Huffington Postu. Unutrašnjost Hrvatske regija je u kojoj, pišu putopisci i gastroznalci, zaista možete uživati u aktivnom odmoru bez obzira na predznanje i kondiciju jer se može planinariti, voziti bicikl, spuštati brzacima u kajaku... Kao ljubitelji vina preporučili su Plešivicu i vina koja su ondje kušali u vinariji Korak, a kažu da su “napravljena u francuskom stilu”.  I Istra ih, priznali su danas, ostavlja bez daha. Očarao ih je spoj  mora i unutrašnjosti poluotoka, bogatstvo prirodno uzgoje hrane, maslinova ulja, vina koja su, složno zaključuju, jedinstvena. Poseban dojam ostavila je na Wine Guyse visoka gastronomija, a za gozbu od dvadesetak sljedova pobrinula su se najveća imena naše gastronomije – u Rovinju. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije