Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od početka 2020.

McDonald's lansira prvi veganski meni ikad!

McDonald's
10.12.2019.
u 13:54

Veggie dippers odobreni od strane vegana naći će se na McDonald's meniju, a napravljeni su od crvene paprike, riže, pesta od sušenih rajčica i graška i uvaljani su u krušne mrvice, piše LADBible.com.

Moći će se naručiti u meniju s krumpirićima i pićem za 4,99 funti (oko 45 kuna) ili u sklopu Happy Meala koji sadrži dva Dippersa i veganski prilog - vrećicu povrća, voća ili krumpirića, vodu ili voćni sok za 2,99 funte (27 kuna). Četiri Dippersa samostalno platit ćete 3,29 funte (30 kuna).

 

Foto: McDonald's

Thomas O'Neill, direktor marketinga McDonald'sa u Velikoj Britaniji i Irskoj gdje će se ovaj meni moći naći rekao je: "U zadnjih 12 mjeseci vidjeli smo porast mušterija od 80 posto zbog vegetarijanskih opcija koje smo počeli posluživati, a sada je vrijeme da ih napravimo i u veganskoj verziji. Veggie Dippers su ukusni dodatak našem meniju i veselimo se vidjeti mušterije kako isprobavaju naš prvi ikada veganski meni iduće godine."

Foto: McDonald's

Ova godina bila je odlična za vegane s obzirom na to da su restorani, dućani i fast food lanci lansirali veganske opcije svoje dobro poznate hrane. Veganski meni u ovaj lanac brze hrane stiže 2. siječnja.

Komentara 1

ŠV
Šime Validžić
13:10 12.12.2019.

Dobro je što velike tvrtke uvode veganske proizvode ali je veliki korak unatrag kad postojeći vegani koji su dosad koristili proizvode koje su od sirovina koje su uzgojene u Europi počnu koristiti proizvod od sirovina iz zemalja u kojima zbog širenja poljoprivrede dolazi do masovnog uništavanje tropskih prašuma i drugih prirodnih ekosustava, istrebljenje biljnih i životinjskih vrsta i genocida protiv domorodačkih naroda. Nadam se da će McDonalds' i slični lanci koristiti biljne sirovine iz Hrvatske i drugih europskih država a ne iz Južne ili Sjeverne Amerike, kao što to rade s mesom. Uključen sam u veganski pokret u Hrvatskoj od 1999. i uvijek se je podrazumijevalo da vegani izbjegavaju ekološki neprihvatljive proizvode ali u zadnjih nekoliko godina mnogim veganima smeta bilo kakva rasprava o ekološkoj prihvatljivost proizvoda (porijeklu sirovina, GMO-ima, pakovanju koje ljudi uglavnom ne recikliraju i slično).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije