Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Manje od mjesec dana do lansiranja gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia 2018

Manje od mjesec dana do lansiranja gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia 2018
Foto: Promo
1/5
08.03.2018.
u 12:59

Uz Chefa godine, na svečanosti će biti proglašeni i Veliki chef sutrašnjice, Chef tradicijske kuhinje, Mladi talent i najbolje POP mjesto.

Hrvatska gastronomska scena s nestrpljenjem očekuje prvi vodič Gault&Millau Croatia 2018 koji izlazi 6. travnja te tako svrstava našu zemlju u društvo više od 20 gastronomskih sila diljem svijeta. Na preko 300 stranica, na hrvatskom i engleskom jeziku, vodič će predstaviti selekciju 100 restorana i 100 vina iz cijele Hrvatske te 50 POP lokala (slastičarnice, bistroe, wine barove, cantine…), odnosno probrane adrese za sve one koji žele uživati u dobroj hrani, finim vinima i ugodnom ambijentu.

Tko će biti prvi hrvatski Gault&Millau Chef godine za 2018?
Doznat će se to na svečanoj promociji vodiča, u četvrtak 5. travnja, u hotelu Westin gdje će se održati dodjela prestižnih godišnjih Gault&Millau trofeja hrvatskim chefovima koji su se posebno istaknuli svojim radom i svojom strašću prema kuhanju. Francuski Chef Edouard Loubet i chef Ana Roš bit će počasni gosti gala večere i svečanosti dodjele „kulinarskih Oskara“. Dok je Slovenka Ana Roš osvojila titulu najbolje žene chefa na svijetu, chef Edouard Loubet nositelj je najvišeg odličja Gault&Millau: 5 toques - kuharskih kapica. Samo 15 chefova u Francuskoj od 3200 restorana ocjenjenih u G&M vodiču za 2018. dobilo je 5 toques. Edouard Loubet bio je i chef godine Gault&Millau za 2011., a nositelj je i 2 Michelinove zvjezdice.

Foto: Promo

Uz Chefa godine, na svečanosti će biti proglašeni i Veliki chef sutrašnjice, Chef tradicijske kuhinje, Mladi talent i najbolje POP mjesto.
"Poslovni uspjeh naših kupaca u fokusu je svega što radimo, a suradnju s vodičem Gault&Millau u METRO-u vidimo kao priliku da osnažimo prepoznatljivost hrvatske gastronomske scene i time vlasnicima restorana u Hrvatskoj stvorimo nove prilike za rast i razvoj poslovanja. Posebno nas raduje što će METRO uručiti prvi trofej Gault&Millau za Mladog talenta godine jer znamo kako su ljudi temelj poslovnog uspjeha", izjavio je Roberto Mancuso, predsjednik Uprave tvrtke METRO Cash & Carry Hrvatska.

Posebno atraktivne su i Payment Excellence Awards, nove nagrade koje je inicirao Mastercard, s ciljem poticanja uvođenja elektronskih plaćanja u ugostiteljske objekte u Hrvatskoj. Riječ je o nagrađivanju u dodatnoj kategoriji koja se odnosi na mogućnosti plaćanja koje restorani nude. Niz restorana koji su ušli u pred selekciju pokazali su visoku razinu izvrsnosti u nuđenju različitih mogućnosti plaćanja pa gosti u njima mogu plaćati brzo, praktično i sigurno, svojom preferiranom karticom.

Najboljem među restoranima i POP mjestima Mastercard i Gault&Millau dodijelit će Payment Excellence Award, zajedno s novčanim iznosom.

Foto: Promo

„Turizam se odmiče od klasičnog modela u kojem lokacija, priroda i kultura privlače turiste, a gastronomija i popratni sadržaji dolaze kao dodatni, neobavezni bonus. Tako gastro turizam postaje sve jača poluga privlačenja turista, a kada putuju u nove zemlje, turisti će radije trošiti ako je proces plaćanja praktičan i siguran. Zato iniciranjem ove dodatne kategorije koja nagrađuje izvrsnost u nuđenju različitih mogućnosti plaćanja dajemo svoj zalog razvoju turizma u Hrvatskoj“, istaknula je Sanja Žigić, direktorica kompanije Mastercard u Hrvatskoj, te dodala da će dio restorana iz vodiča nuditi pogodnosti za plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama.

Uz stotinjak hrvatskih chefova i druge ugledne goste, na Gault&Millau Croatia gala eventu sudjelovat će i predsjednik Gault&Millau International Come de Cherisey i legendarni urednik francuskih vodiča Marc Esquerre.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije