Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požalila je...

Majka troje djece priznala: 'Nemam strpljenja za svoju djecu, nikad nisam ni trebala biti mama'

Shuttershock
07.10.2021.
u 07:00

Uvijek mi je najvažnije bilo vrijeme koje imam samo za sebe jer sam "ovisna" o Netflixu, pa i danas očekujem da već u 20:30 h odu u svoje sobe i puste me da u miru gledam serije, rekla je.

Iako će se većina mama složiti da je majčinstvo najljepši 'posao', složiti će se i da je odgoj djeteta često i izazovan. Ipak, malo će njih za sebe reći da su 'loše mame' i da bi bilo bolje da nikad nisu ni imale dijete, što je za sebe u anonimnom razgovoru za 9 Honey rekla jedna majka troje djece, koja kaže da je 'previše sebična za djecu...'

- Od malih sam nogu htjela biti majka, sjećam se da sam još kao šestogodišnjakinja mislila kako jedva čekam vrijeme kad ću imati dijete - ispričala je žena i rekla da je svog supruga upoznala još u 20-ima, nakon par godina se udala i u 27. dobila svoje prvo dijete. 

- Drugo sam rodila sa 29, a treće sa 30 godina - kaže ona i ističe da voli svoju djecu, ali da je svjesna da ona nije dobra za ulogu majke.

Bravo! Tek im je 16 godina, a u Splitu održavaju radionice za djecu, educiraju mlade i organiziraju volonterske akcije

1/4

To je, kaže, shvatila nakon godina razgovora sa psihoterapeutkinjom, pa danas misli da žene poput nje ne bi ni trebale imati djecu.

- Kad su mi djeca bila mala igrala sam se s njima koliko sam mogla, ali sam već s prvim primijetila da me to čini strašno nervoznom i da me iznervira i najmanja sitnica; jednostavno nisam imala dovoljno strpljenja za njih - priznaje, a nije, kaže, bolja ni sad kad su joj djeca starija. 

- Uvijek mi je najvažnije bilo vrijeme koje imam samo za sebe jer sam "ovisna" o Netflixu, pa i dan danas očekujem da već u 20:30 h odu u svoje sobe i puste me da u miru gledam serije - rekla je.

Stvari je, kaže, pogoršala i njena sestra za koju tvrdi da je izvrsna mama, a koja joj je stalno naglašavala kako je sebična i kako uz troje djece ne može očekivati ​​da svaku večer ima vremena samo za sebe.

- Pitala me jesam li ikad pomislila da bi se djeca samo htjela družiti sa mnom, možda pogledati sa mnom seriju umjesto da ih potjeram u sobu - ispričala je žena objasnivši da se i sama slaže da bi se trebala promijeniti ako ne želi da je djeca smatraju sebičnom i dosadnom.

- Pokušavam se promijeniti, dajem sve od sebe, ali majčinstvo jednostavno nije za mene! - zaključila je.

Ljudi rođeni na ove datume, imaju veći vjerojatnost da će postati uspješni!

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
09:14 07.10.2021.

jel to australija? tamo gdje za majku eng. Mom pišu Mum? pa ak je i bila na tim terapijama, definitivno je dobivala krive-iskrivljene savjete koji su je još više zbedirali tolko da joj treba predah od same sebe :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije