Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
savjeti psihologa

Ljubomora i kako se nositi s njom?

depresija (1)
Thinkstock
01.05.2013.
u 13:56

Pokušajte definirati "pristojno" ponašanje kako iz bezazlene situacija ne bi ispala prava drama...

Iako može gušiti, i često se smatra da dolazi iz ljubavi, ljubomora ipak nije ljubav. 

- Malo ljubomore u dugim vezama može ponovno uzburkati strasti jer će vas taj osjećaj podsjetiti na to što imate (partnera) - objašnjava psihologinja Heidi Reeder za Women\'s Health. Studija je pokazala da su žene najčešće ljubomorne ako posumnjaju da je partner zaljubljen u neku drugu, a muškarci pak ako sumnjaju da im je partnerica nevjerna.

Kako se nositi s ljubomornim partnerom?

Ako ste u vezi s ljubomornom osobom, morate znati kada imati takta kako se sve ne bi pretvorilo u ružno i pretjerano zaštitničko ponašanje. S druge strane Reeder smatra da određena doza ljubomore poželjna jer može pridonijeti boljem i strastvenijem seksualnom životu.

Ipak, da sve ne bi izmaklo granicama, nađete li se u nekoj situaciji koja je može izazvati ljubomoru, primjerice sretanje bivših i slično, usmjerite se na partnera, koji put ga dodirnite i dajte mu do znanja da je on sada jedina osoba za vas. Taj razarajući osjećaj ljubomore neće rasti jer partner neće iskusiti nesigurnost.

Laganje može samo pogoršati situaciju. Ako ste se okrenuli za nekim zgodnim \"komadom\", a to je vaš partner primijetio, nemojte mu lagati da ste gledali nekog drugog. Ako vam je partner temperamentan i bojite se njegove trenutne burne reakcije možete reći da vam je jednostavno zapeo za oko ili vas podsjeća na nekog prijatelja ili poznatu osobu.

Zajednički dogovor?

Niste li partnera uspjeli uvjeriti da nema razoga za ljubomoru, pitajte ga što misli da biste trebali učiniti u sličnoj situaciji. Ili kako bi on reagirao. Ako su njegovi zahtjevi prihvatljivi, pokušajte se dogovoriti i to poštivati, piše Fox.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije