Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije relativno

Lijepi ljudi su pametniji i imaju viši kvocijent inteligencije?!

manekenka
godaddy.com
18.01.2011.
u 10:47

Ova studija nije naišla na odobravanje jer su znanstvenici "previdjeli" da je ljepota relativna stvar te da se nalazi u očima promatrača

Zgodne žene i zgodni muškarci pametniji su od onih koji se ne mogu pohvaliti fizičkom ljepotom, donosi britanski The Sun.

Naime, istraživanje School of Economicsa iz Londona pokazalo je da lijepi muškarci imaju kvocijent inteligencije 113.6, u prosjeku, dok lijepe žene dosegnu nešto manje od 111.4. Tijekom istraživanja stručnjaci su stavili naglasak na fizički izgled, stupanj obrazovanja i kvocijent inteligencije.

– Fizička privlačnost povezana je s inteligencijom kod oba spola i to neovisno o društvenom statusu, veličini tijela i zdravstvenom stanju. Uočili smo i da je povezanost između ljepote i inteligencije nešto snažnije izražena kod muškaraca nego kod žena. Naš zaključak temelji se isključivo na znanosti. On nije neki novi naputak ljudima kako se trebaju ponašati prema lijepim ili manje lijepim ljudima – kaže voditelj istraživanja Satoshi Kanazawa.

Ova studija, dakako, nije naišla na sveopće odobravanje pa su tako neki poručili britanskim znanstvenicima da su zaboravili uzeti u obzir i onaj element da je ljepota relativna stvar te da se nalazi u očima promatrača.

Ključne riječi

Komentara 10

MO
montyphyton
12:53 18.01.2011.

hmmm ja sam ružan i glup pa tako da ovaj text ima smisla :P

DU
Deleted user
15:25 18.01.2011.

Evo, ova ženska tu gore meni uopće nije lijepa - a VL ju je metnul, vjerojatno, kao ilustraciju svojih tvrdnji. Glasujmo o njoj, da vidimo je li TA zbilja ljepotica ili nije! Za mene nije ... samo je maksimalno nafarbana, uređena ... i meni izgleda kao obična kurvica i zato i antipatična ...

VA
vatra
11:49 18.01.2011.

meni je stari uvijek govorio da mi je Bog dao da izgledam ali da mi nije previše dao u glavu nešto tu ne štima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije