Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novost

Kulinarstvo i na znakovnom jeziku

kuhar
09.03.2010.
u 12:01

Videosnimke s receptima moći će pratiti i gluhe osobe.

Na internetu ćete uskoro moći pronaći i pogledati kuharske trikove Vedrana Habela, vrsnog kuhara, a njihova je posebnost to što će Vedran Habel pokazivati pripremanje raznih specijaliteta koristeći se i znakovnim jezikom.  

Vedran Habel završio je Srednju ugostiteljsku školu te radio u nizu renomiranih restorana i hotela. Od 2007. radi kao nastavnik u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb. Napisao je knjigu Hrvatska kuharska početnica i autor je Udžbenika za kuharstvo za 1. i 2. razred srednjih ugostiteljskih škola za smjer kuhar. Vedran je snimio DVD o tehnološkim postupcima dovršavanja jela uz pomoć Centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj te tako omogućio osobama oštećenog sluha da se i sami okušaju u pripravljanju jela. Početkom 2009. organizirao je tečaj Male škole kuhanja u suradnji sa Savezom gluhih i nagluhih grada Zagreba te prvi put u Hrvatskoj provodi tečaj kuhanja za gluhe i nagluhe osobe.

Prvi videoprilog, od ukupno 14 koliko će ih pripremiti na portalu Zadovoljna.com.hr , otkriva male trikove kako pripremiti ukusnu teleću koljenicu i pretvoriti je u pravi specijalitet.

Videoprilog može se pogledati na http://zadovoljna.com.hr/clanak/gastro/vedran-vam-pomaze-u-pripremi-specijaliteta-od-mesa.html

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije