Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA GASTRONAUTA

Karin i ekipa 19. put objavili 100 vodećih hrvatskih restorana

maximilian restoran
Marko Prpić/PIXSELL
01.07.2014.
u 12:29

Ove su godine istražena čak 2472 lokala, od Istre do Baranje. U ovom specifičnom vodiču devet restorana pojavilo se u svih 19 izdanja

Na samom ulazu u Trsatsku čitaonicu brojne goste u rano poslijepodne ovog ponedjeljka dočekao je prvi vrhunski pjenušac vinarije Pavlomir iz okolice Novog Vinodolskog.

Znakovita je naziva 1288 – po godini slavnog Vinodolskog zakonika, a napravljen je, klasičnom metodom, od chardonnaya, bijelog pinota i žlahtine koji se uzgajaju u tamošnjim vinogradima, otkriva nam direktor Miroslav Palinkaš koji ga je i osobno točio. Bio je to odličan i primjeren uvod u tradicionalnu svečanost proglašenja – već 19. puta - 100 vodećih hrvatskih restorana i objavu istoimene publikacije.

Voditeljica tog za naše ugostiteljstvo i turizam iznimno važnog događaja je Karin Mimica (sa suradnicama Smiljom Babić Marin i Marinom Marijan Selak), vlasnica nakladnika, tvrtke Abisal a u ime Kluba Gastronaut. Ekipa suradnika ove je godine istražila čak 2472 hrvatska restorana, od Istre do Baranje; prve su godine počeli sa 700 lokala. Posebna značajka ovog projekta jest da su predlagači i ocjenjivači sami ugostitelji, restorateri, koji gostima dakle preporučuju – svoju konkurenciju.

Ove su godine u knjizi uz temeljit i iscrpan opis svakog lokala pridodani i recepti nekog njihovog specijaliteta. Također, ove će se godine Vodič moći kupiti i u trgovačkim centrima i na benzinskim postajama.

U dosadašnjih 19 godina devet je restorana stalno među 100 odabranih: Bevanda, Opatija; Milan, Pula; Nada, Vrbnik; Nautika, Dubrovnik; Okrugljak, Zagreb; Rivica, Njivice; Stari Puntijar, Zagreb; Villa Neretva, Metković i Zlatna ribica, Šibenik-Brodarica.

Na žalost, zbog lošeg vremena ovog je puta fešta dodjele plaketa 100 vodećih hrvatskih restorana - Restaurant Croatica preseljena s atraktivne Trsatske gradine u Čitaonicu, a domjenak potom održan je tradicionalno u restoranu Trsatica, s brojnim vinima i zalogajima sponzora.

>>Evo kako je iz osvete nastao čips, omiljena svjetska grickalica

Komentara 1

MS
msmith
22:05 20.06.2017.

Lista restorana jednostavno je najbolje što se može pronaći u ovom predivnom kraju. Svaki izbor nudi nešto posebno svome gostu, a ako se nađete u nekom drugom kraju Hrvatske, svakako pretražite restorane koji se nalaze u Vašoj bilizini putem tražilice ugostiteljskih objekata www.klikcup.com Bogata ponuda restorana i barova te njihovih događanja pružit će zadovoljstvo svakoj osobi. Ugodan provod

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije