Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uspiju svaki put

Kad se rade krafne, ne otvaraju se ni prozori ni vrata, a evo i zašto

Pixsell
20.02.2020.
u 12:45

Autorica jedne od naših najprodavanijih kuharica 'Mama zna', Suzy Josipović Redžepagić, podijelila je na Facebooku recept za krafne.

Ima toliko recepata za krafne koje sam isprobala, ali ovo je daleko najbolji recept po kojem ih je pravila i moja mama. Može s umakom, a može i bez. Ja radim skoro uvijek bez njega jer moji vole s raznim okusima, kaže Suzy Josipović Redžepagić. 

Foto: Suzy Josipovic Redzepagic

– Kćeri Hannan i Tara mažu Nutellu, Naco domaći pekmez, a ja volim prazne – napisala je Suzy te dodala:

Garantiram, daleko najbolji provjereni recept za krafne! One se napuhnu, a iznutra su šuplje – preukusne i prefine! Idealne za punjenje. Nisu ni masne, ni debele. Sjećam se kad ih je mama pekla, nije se smio otvarati ni prozor ni balkon da se slučajno ne bi promijenila temperatura zraka u stanu, jer se onda ne bi digle... Cijeli ritual, ali ništa strašno, jedino treba malo strpljenja da se dva puta tijesto digne – sve ostalo je igra... Nema maškara bez krafna!!!

Foto: Suzy Josipovic Redzepagic

Sastojci
6 žumanjaka
4 dag šećera
korica 1 limuna
malo soli
2 žlice ruma
4 dl mlakog mlijeka
7 dag ulja
3 dag uzdignute germe (3/4 kockice germe)
85 dag glatkog brašna

U videu pogledajte kako krafne rade u poznatoj slastičarnici Princess. 


 

Postupak: Izradite germu. U zdjeli izmiksajte žumanjke i šećer pa miksajući dodajte naribanu koricu limuna, malo soli i 2 žlice ruma. Zatim dodajte mlako mlijeko, ulje i uzdignutu germu i dobro izmiksajte. Na kraju postupno dodajte brašno i izradite glatko tijesto. Stavite ga na toplo da se diže. Nakon što se tijesto diglo, prebacite ga na pobrašnjenu dasku, razvucite ga na debljinu prsta i s kalupićem ili čašom prvo namočenom u rum režite krafnice koje stavljajte na stolnjak posut brašnom te pokrite krpom. Kada krafne poprime dvostruk volumen, pecite ih u srednje zagrijanom ulju. Prilikom pečenja, jednu stranu pecite oko pola minute poklopljenu, a drugu stranu do pola minute otklopljenu. Vadite ih mrežicom za krafne i odložite na papirnatu salvetu da upije višak masnoće. Pospite šećerom u prahu ili punite pekmezom (malo ga ugrijte i razrijedite i punite špricom) ili umakom od vanilije ili Nutellom, prema želji. 

Komentara 3

SL
Slavonishe
07:37 21.02.2020.

Suzy draga, kada uspiješ napraviti mekane, preplanulo ispečena,napuhane , a BEZ RUPETINE, onda se javi i stavi recept. Krofna sa rupom nije nešto za pohvaliti.

DU
Deleted user
21:56 20.02.2020.

nama krafne nikada ne uspiju, ni po čijem receptu.... s jedne strane dobre, s druge udubljene...za čas se prepeku ako ne paziš... izobliče se... a u šparu 8 komada 14 kn....

ST
Starotopoljanin
14:50 20.02.2020.

mmm, krofne obozavam i stalno mislim na njih.kod nas kada je bila svinjokolja onda su kuharice pravile krofne koje su bile dignute a unutra suplja,uh jedva sam docekao taj moment kada su pekle krofne,njam njam njam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije