Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mliječne kiseline

Još jedan razlog više da više jedemo - jogurt!

jogurt
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
11.02.2014.
u 11:23

Ako se oboljenje desni ne liječi može uzrokovati krvarenje i povlačenje desni, ali i opadanje zubi.

Odavno je dokazano da jogurt jača imunitet.

Znanstvenici su otkrili da su osobe koje dnevno konzumiraju najmanje 56 g namirnica bogatih mliječnom kiselinom, kao što su jogurt, kiselo mlijeko i kefir, 60% manje izložene riziku od pojave teškog oblika oboljenja desni, u odnosu na osobe koje uopće ne jedu mliječne proizvode. Ako se ovo oboljenje ne liječi, može uzrokovati krvarenje i povlačenje desni, ali i opadanje zubi.

Znanstvenici vjeruju da probiotici (korisne bakterije), koji su u sastavu namirnica bogatih mliječnom kiselinom, poboljšavaju oralno zdravlje.

>>Jeste li znali? Jogurt može otjerati depresiju...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije