Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prirodan "lijek"

Jeste li znali? Jogurt može otjerati depresiju...

mlijeko, jogurt, vrhnje, sir, brie (1)
Thinkstock
03.06.2013.
u 11:52

Dvije doze jogurta na dan osigurat će vam dovoljnu količinu probiotika zaduženih za smanjenje depresije...

Umjesto antidepresiva popijte jogurt, mogao bi vam sljedeći puta savjetovati liječnik ako ste malopotišteni. Naime probiotici iz jogurta učinkovito poboljšavjau raspoloženje jer utječu na somatosenzorne dijelove mozga odgovorne za upravljanje emocijama i osjećajima boli.

Znanstvenici sa sveučilišta u Los Angelesu otkrili su na snimkama magnetske rezonancije da ljudi koji piju jogrut s probioticima dva puta dnevno imaju izmijenjenu funkciju mozga, odnosno smanjenu aktivnost. Zvuči gotovo nevjerojatno no izgleda kako dobre bakterije iz probavnog sustava šalju molekularne signale mozgu pa ono što jedemo utječe na način kako funkcioniramo, a čak i mijenja raspoloženje, smatra voditelj istraživanja Emeran Mayer, piše Daily Mail.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije