Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
borba za prestiž

Japanci imaju više restorana s Michelin zvijezdama od Francuza

restoran hrana kuhinja kuhar
29.02.2012.
u 12:29

U Zemlji Izlazećeg Sunca čak su tri restorana koja nose veći broj zvjezdica nego u Francuskoj, kolijevci “nouvelle cuisine”

Objavljivanje vodiča u kojem je popis najboljih svjetskih restorana okićenih Michelin zvjezdicama potvrdilo je dominaciju Japana nad Francuskom. Zemlja Izlazećeg Sunca ima čak tri zvjezdice više od Francuske, kolijevke “nouvelle cuisine”.

Francuzi se, međutim, tješe najnovijom svjetskom gastrodestinacijom – Flocons de Sel i kuharom Emmanuelom Renautom, koji se penje na tron vrhunske gastronomije uz superzvijezde poput Alaina Ducassea u restoranu Plaza Athénée. Restoran je ocijenjen najvišim ocjenama – “iznimna kuhinja koja je vrijedna putovanja i uživanja.”

Kao specijalitet kuće navode se artičoke u umaku od smeđeg maslaca s klinčićima i alpskim tartufima te riblje terine s porilukom i limunom. Među novostima u 2012. mjesto je dobio i kuhar Thierry Marx iz hotela Mandarin, poznato lice s francuske televizije, te Philippe Labbé iz restorana L’Abeille u hotelu Shangri-La.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije