Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobar tek

Iznenadite ukućane i pripremite tursko jelo - Şakşuku

Saksuka
Foto: Emrekorkutor, Wikimedia Commons
28.05.2014.
u 15:05

Pecite kobasicu 2-3 minuta, pa dodajte rajčicu narezanu na kocke.

Potrebno je za 2 osobe: 300 g roštiljske kobasice, 5 češnja češnjaka, pola svježe ljute papričice, 1 kg rajčice, 4 jajeta, 1-2 žličice slatke paprike, 1 žličica mljevene ljute paprike, sol, papar (po ukusu), ulje za prženje

Priprema: U tavi, na malo ulja, na srednje jakoj vatri, propržite nasjeckani češnjak i ljutu papričicu. Pecite samo minutu-dvije, uz često miješanje. Dodajte kobasicu narezanu na komade. Pecite kobasicu 2-3 minuta, pa dodajte rajčicu narezanu na kocke. Posolite i popaprite. Ostavite rajčicu da se krčka na umjerenoj vatri, sve dok tekućina skoro sasvim ne ispari (oko 15-20 minuta). Jelo zatim začinite slatkom i ljutom paprikom, pa dodajte jaja.

Vodite računa o tome da žumanjci ostanu cijeli, a bjelanjke lagano promiješajte žličicom. Jelo kuhajte još nekoliko minuta, sve dok jaja ne budu gotova (4-5 min).

>>Šleska krumpir-salata sljubila je krastavce, jabuke, grašak, krumpir, luk...

>>Napravite sasvim drugačiji desert. Vrijeme je za khachapuri

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije