Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svi je vole

Idemo na kavu! Znate li koliko kave Hrvati popiju u godinu dana?

Cvjetni trg kava
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
10.01.2014.
u 11:05

U potrošnji kave prednjače Skandinavci. Tko je još voli provjerite na interkativnoj mapi

Pitanje "Idemo na kavu?" u Hrvatskoj je postalo sinonim za druženje, a ljubav prema toplom crnom napitku neprikosnovena je. 

No, koliko zapravo Hrvati popiju kave tijekom jedne godine?

Prema podacima sa stranice ChartsBin godišnje Hrvati troše 5,1 kilogram kave po glavi stanovnika. Nije loše uzme li se u obzir da je kava u Hrvata gotovo jednako omiljena kao u Brazilu (5,6 kilograma prosječno).

Više nego kod nas, kava se pije u susjednoj BiH gdje svaki stanovnik godišnje potroši prosječno 6,1 kilogram kave, dok Slovenci samelju pa popiju 5,8 kilograma.

Na ljestvici nadaleko prednjače skandinavske zemlje.

Gotovo 10 kilograma kave po glavi stanovnika potroši se se godišnje u Norveškoj, a slijede ih susjedi Šveđani sa 8,2 kg kave godišnje.

>>Najbolja kava pije se u kafiću Hocus Pocus, najgora u La Pazu

Tko pije najviše kave provjerite na interaktivnoj karti.

Komentara 1

BB
berislav.b.jurisic
16:08 10.01.2014.

Ako je Norveška na prvom mjestu s deset kilograma, na kojem je mjestu Finska s dvanaest? I zašto je na karti žuta, a ne crvena?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije