Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dokaz kvalitete

Hrvatska vina osvojila 60 priznanja u Londonu

05.06.2014.
u 16:15

Na sajmu su se prezentirali najznačajniji proizvođači vina iz cijele Hrvatske

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore, 13 hrvatskih vinarija predstavile su se mnogobrojnim vinima na sajmu London wine fair koji se održao od 2. do 4. lipnja 2014. godine.

Hrvatska vina u Londonu osvojila su na natjecanju (Intenational wine callenge - IWC) 60 priznanja za svoju kvalitetu, od toga jedan Internacionalni trofej i zlato za vino od Kozlovića – Santa Lucija Malvazija 2006. Svakako treba naglasiti i dobivanje zlatnih medalja za vinarije i sljedeća vina: Vina Laguna Malvazija Vižinada 2011; Kozlović Malvazija 2012;  Iločki podrumi Graševina Premium 2012; Bodren Ice wine 2011. Od ostalih medalja osvojeno je 8 srebrnih, 23 brončane i 23 preporuke.

Na sajmu su se prezentirali najznačajniji proizvođači vina iz cijele Hrvatske. Na površini od 63 četvornih metara veliki interes profesionalne publike izazvali su sljedeći izlagači: Agrolaguna, Badel 1862, Bodren, Bolfan vina, De Georgiis, Jako vino, Škaulj Šime, Trapan vina, Zlatan otok te dvije Udruge «Vinistra» i «Udruga Liburna».

Hrvatska je izvezla na ovo zahtjevno tržište lanjske godine količinu od 16 tisuća litara vina u vrijednosti preko 122 tis. USD. Uuspoređujući 2013. u odnosu na 2012. godinu izovz vina se smanjio za čak 44%, stoga se moraju učiniti dodatni napori za povećanje aktvnosti vinara kako bi se i izvoz povećao, obzirom na inters koji pobuđuju hrvatska vina na ovom sajmu.

 - Nadamo se da će se nastupom na ovom tržištu i sajmu još više povećati izvoz hrvatskih vina, a upravo zato HGK podupire hrvatske vinare u nastupima na inozemnim sajmovima, a posebice na ovom, koji je ključno mjesto za izgrađivanje daljnjeg zajedničkog branda «Vina Croatia – Vina Mosaica», rekao je Igor Barbarić, tajnik Udruženja vinarstva u HGK.

>> Na Vinodaru okini 'selfie' godine!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije