Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPREZ

Hranu s poda ne bi trebalo jesti bez obzira na čistoću

hrana
Arhiva VL
01.09.2010.
u 08:03

Mitovi koje su nam usadili tijekom odrastanja proteklih je godina znanost opovrgnula.

Želimo li smršavjeti, od 18 sati počinjemo testirati snagu volje kako bismo spriječili zavirivanje u hladnjak, vjerujemo kako treba piti tekućine sve dok nam urin ne postane proziran, zabrinjava nas mogućnost da nam žvakaća, ako je slučajno progutamo, ostane godinama u želucu, no ako nam komadić hrane padne na pod, bez razmišljanja ćemo ga pojesti...
Mitovi koje su nam usadili tijekom odrastanja proteklih su godina znanstveno opovrgnuti, no u neke od njih mnogima je možda čak i lakše vjerovati. Bila riječ o navici ili ne, zdravije bi bilo vjerovati znanstvenicima.

Među takve definitivno spada i onaj o podizanju hrane s poda. Možda ne toliko na javnim  mjestima, ali unutar svoja četiri zida većina bez razmišljanja bezbrižno nastavlja jesti hranu bez obzira na čistoću. Čak i ako je argument za to da je pod čist i da je hrana na njemu bila ravno pet sekundi, radije razmislite dva puta. Naime, serija eksperimenata Sveučilišta Cambridge pokazala je da salmonela može preživjeti na drvu, tepihu i pločicama četiri tjedna i to u dovoljnom broju da se bez problema prebaci na hranu čak i u tek pet sekundi doticaja.

Ključne riječi

Komentara 7

BA
Bandit
08:37 01.09.2010.

+ - 01.09.2010. u 08:33h zmisevic je napisao/la: A tek sa zemlje i iz zemlje uzimati hranu...a zrak oneciscen...a voda, da ne govorim...a ruke, necije, svacije prljave od svega i svakoga...a koliko se tek bakterija zadrzava na novcu...fuj...fuj...Paranoja zavladala svijetom,, osobito pseudoznanstvenika! ----------------------------- Hehhe ovo je dobro receno ....

MA
marelica
12:23 01.09.2010.

Ništa slađe od zalogaja s poda!!

DU
Deleted user
08:33 01.09.2010.

A tek sa zemlje i iz zemlje uzimati hranu...a zrak oneciscen...a voda, da ne govorim...a ruke, necije, svacije prljave od svega i svakoga...a koliko se tek bakterija zadrzava na novcu...fuj...fuj...Paranoja zavladala svijetom, osobito pseudoznanstvenika!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije