Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte recepte

Guste i ukusne portugalske juhe prava su okrjepa u ove zimske dane

varivo
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
12.12.2014.
u 11:30

Sprema se od različitih sastojaka, a vrlo su hranjive i "bogate" pa lako postanu i glavni obrok.

Juha je sastavni dio svakodnevnog obroka u Portugalu i, u nekim područjima, čak je glavno jelo u vrijeme večere.

Sprema se od različitih sastojaka, a vrlo su hranjive i "bogate" pa lako postanu i glavni obrok. Iako postoji jako mnogo vrsta juha koje pripremaju Portugalci, ovo su neke koje ćete, ako se ikada zaputite u tu zemlju, pronaći samo u tradicionalnim restoranima.

Caldo Verde (zelena juha)

Za pripremu ove juhe potrebno je ukupno oko sat vremena.

Sastojci: 1/4 šalice maslinova ulja, 1 šalica pasiranog luka, 2 šalice sitno sjeckanog i očićenog krumpira, malo manje od 2 litre vode, 1/2 kg kelja, dvije kobasice, dvije jušne žlice zgnječenog češnjaka

Priprema: U lonac stavite 3 žlice maslinovog ulja, dodajte luk i češnjak i kuhajte 2 do 3 minute dok luk ne postane staklast. Pazite da ne izgori. Zatim dodajte očišćeni krumpir i vodu, lonac poklopite i kuhajte na lagano srednjoj vatri 20 minuta. U međuvremenu, u tavi prepecite kobasice i izbacite višak masnoće. Kada je krumpir skuhan zgnječite ga u loncu, dodajte kobasice, a zatim kelj i kuhajte još pet minuta da se svi sastojci prožmu. Dodajte još malo maslinova ulja u gotovu juhu i poslužite vruće s kriškom kukuruznog kruha. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije