Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Graševina de Gotho – nova berba vina koje je osvojilo svijet!

Graševina de Gotho
Foto: Promo
1/2
11.09.2021.
u 08:00

Prošlogodišnja Platinum medalja na najvažnijem svjetskom ocjenjivanju vina, Decanter u Londonu, potvrdila je kako se vinarija KUTJEVO s pravom smatra jednim od najvažnijih proizvođača vina sorte graševina

Izvanredno priznanje svjetskih stručnjaka, bacilo je novo svjetlo te usmjerilo fokus javnosti na impresivan potencijal kutjevačkog terroira koji najbolje rezultate pokazuje upravo kroz vina proizvedena od spomenute sorte.

„Već godinama osvajamo prestižne svjetske odnosno domaće nagrade, i to redovito s kvalitetnim, vrhunskim i premium linijama vina, čime potvrđuje kako kvalitetom konkuriramo samom svjetskom vinskom vrhu. Bitno je naglasiti kako kutjevački terroir sa svim svojim geomorfološkim, klimatskim te biološkim bogatstvima utječe na kvalitetu te u konačnici daje iznimnu kakvoću grožđu. S obzirom da se najbolji vinogradarski položaji vinarije nalaze na različitim mikro-lokacijama u stanju smo proizvesti razne stilove vrhunskih i premium graševina – od pjenušaca, svježih, laganijih vina, do kompleksnijih, odležanih, predikatnih i arhivskih. Vina su to koja s ponosom možemo ponuditi najzahtjevnijim stručnjacima i ocjenjivačima te vrhunskim domaćim i svjetskim restoranima. Graševina de Gotho postala je prepoznatljiv brend, a s Pinot crnim de Gotho čini zaokruženu boutique liniju vina, koja se zasluženo dobro prodaje kako na domaćem tržištu, tako i na inozemnom tržištu“, poručuju iz vinarije KUTJEVO.

Vinski stil nagrađivane Graševine de Gotho predstavlja drugo lice sorte u čijoj je proizvodnji nit vodilja bila pažljiva selekcija, nešto kasnije branog grožđa, koja će donijeti specifičan karakter i s kojim će se moći postići stilizirano i slojevito vino.

Graševina de Gotho - vino koje je osvojilo svijet
Foto: Arena Hospitality Group

„Sigurni smo kako nova berba 2019. kvalitetom neće razočarati ljubitelje vrhunskih vinskih kreacija. Spomenuta berba na tržište izlazi nakon višegodišnjeg odležavanja, a sam način proizvodnje je pažljiv i dugotrajan. Grožđe se bere ručno, prinosi su smanjeni, dok je u samom procesu prerade, provedena hladna maceracija kako bi se izdvojila boja, tanini i aromatične tvari koje se nalaze u pokožici grožđa. Nakon toga uslijedila je kontrolirana fermentacija u inoks tanku, dok je dio odvojen i ostavljen u drvenim bačvama. Nakon fermentacije, vino dodatnih 6 mjeseci dozrijeva u bačvama od slavonskog hrasta. Na taj način stvoreno je kompleksno, profinjeno vino, elegantno i kremasto, ali svježe i aromatski zanimljivo. Cilj nam je bio proizvesti ograničenu seriju strukturirane i profinjenije graševine namijenjene ekskluzivno HoReCa kanalima prodaje te specijaliziranim vinotekama i vinskim prodavaonicama. Graševina de Gotho vino je stvoreno za vrhunske gastronomske restorane i chefove koji znaju upariti složena vina s raznovrsnim jelima i različitim gastronomskim stilovima kuhinja. Vodeće nagrade sa svjetskih ocjenjivanja te interes domaće i inozemne javnosti za spomenutim vinom, pokazatelj su kvalitete koja je postignuta u proizvodnji vrhunskih i premium vina, na što smo osobito ponosni“ – napominju iz vinarije.  

Sofisticirana i kompleksna Graševina de Gotho berbe 2019. predstavlja vino kristalno čiste boje zlata. Krasi ju slasnost i vibrantna profinjenost okusa dugog trajanja koje je odležavanjem dobilo punoću i zaobljenost. U mirisu se javljaju aromatske asocijacije breskve i jabuke nadopunjene toplim, mednim i cvjetnim notama. U okusu prevladavaju bogate arome zrelog voća kruške i breskve koje se dobro uklapaju u harmoničan aftertaste.

Više informacija o novoj berbi nagrađivane Graševine de Gotho, možete pronaći na web stranici vinarije KUTJEVO. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije