Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korisno

Genijalni trikovi za roštilj zbog kojih ćete se pitati zašto to niste znali prije

Shutterstock
04.09.2021.
u 07:00

Kada pripremate vatru za roštilj imajte na umu da ugljen ne stavljate samo na hrpu.

Rujan je idealan mjesec za roštiljanje s dragim ljudima jer nema više toliko visokih temperatura i večeri su ugodne. Ako ste se odlučili organizirati takvo druženje ovaj vikend, pročitajte ove savjete i zadivite cijelu ekipu.

1. Kada pripremate vatru za roštilj imajte na umu da ugljen ne stavljate samo na hrpu. Napravite zone tako da na rubovima ne stavljate ugljen i držite te zone "prazne" tako da možete maknuti meso s jače vatre na taj dio roštilja kada je potrebno. 

2. Prerežite veliki luk na pola i njime istrljajte rešetke roštilja. Osim što ćete mesu dati dodatnu aromu, roštilj će kasnije biti lakše očistiti. na ugljen bacite i malo grančica ružmarina za bolju aromu mesa. 

3. Ako pripremate ribu na gradele, svakako biste htjeli izbjeći da se ona zalijepi za rešetke. Kako biste doskočili tom problemu, narežite limun na ploške i na njih polažite ribu koju ćete peći. 

4. Kako biste spriječili da se meso za hamburger presuši, dok se peče stavite kocku leda na njega. Meso će ostati sočno i neće se presušiti. 

5. Roštilj ćete najlakše očistiti odmah nakon što se ohladi i to koristeći aluminijsku foliju kojom biste trebali istrljati rešetke. 

Pogledajte u nokte: Njihov izgled otkriva brojne zdravstvene probleme!

Recept slavne glumice srušio internet: Svi su poželjeli pripremiti krumpir na ovaj način

1/6
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Tata1208
Tata1208
15:12 04.09.2021.

A jel prije toga treba zapaliti vatru? Lijevom ili desnom rukom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije