Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utjecaj feminizma

Generacije 60-ih i 70-ih odgajane su da žive za karijeru

\'Ilustracija: posao...kompjuter....ured... Obavezno potpisati: PHOTOS.com\'
ILUSTRACIJA
20.06.2011.
u 16:17

Analizirajući rezultate, istraživači su doznali i uzroke ove pojave. Naime, žene rođene u tom razdoblju imale su majke koje su se tek počele boriti za ravnopravnost spolova

Gotovo polovica obrazovanih žena koje su rođene od 1965. do 1978. godine danas nemaju djecu, a razlog je tome u odgoju koji ih je naučio da na prvo mjesto stave karijeru. Kako donosi Sunday Times, istraživanje je pokazalo da čak 43 posto žena iz tih generacija nema potomstvo iako uz karijeru imaju stabilne i dugogodišnje veze ili brakove.

Voditeljica istraživanja Lauren Leader-Chivee anketirala je 3000 žena koje su se rodile tih godina i završile fakultet. Osim u Americi, slično je istraživanje provela u Velikoj Britaniji i dobila gotovo istovjetne spoznaje.

Analizirajući rezultate, istraživači su doznali i uzroke ove pojave. Naime, žene rođene u tom razdoblju imale su majke koje su se tek počele boriti za ravnopravnost spolova. Feministički pokreti tek su se bili razmahali pa izgleda da su majke utjecale na kćeri, učeći ih da karijeru stave ispred rađanja. Tome u prilog ide i podatak da 91 posto anketiranih žena živi u vezi u kojoj oba partnera zarađuju, a 19 posto žena ima višu plaću od partnera.

Ključne riječi

Komentara 6

OB
-obrisani-
22:48 20.06.2011.

zapadna civilazacija i vise nema zena za radjanje,sve same sponzoruse

PP
pp
21:24 20.06.2011.

baš smo se usrećili s tim ženama...zato i njihovo društvo propada...dok Talibanke i dalje rađaju...rezultat, društvo koje je proživjelo žensku emancipaciju i najveća prava za žene u povijesti će izumrijeti i nestati...samo žene će ga istrijebiti...Talibani će baštiniti zemlju...samo da nastave kao i dosad...hehe...

Avatar Torento
Torento
01:31 21.06.2011.

Žene, karijera je vrlo važna. Kada vas kapitalist iskoristi do kraja i odbaci kao istrošenu staru krpu, a vama se osuše neiskorišteni jajnici do kraja, tada možete u sirotinjskoj mirovini posjesti u krilo unuč..., upss, karijeru i pričati joj priče za laku noć. Emancipacija, feminizam i hedonizam su evolucijski slijepa ulica i to svaka inteligentnija žena koja se služi logikom zna, ali si ne želi priznati dok nije prekasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije