Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stigao i taj dan

Francuzi ipak pokleknuli pred – hamburgerom!

sendvič
19.07.2012.
u 13:17

Hamburger je postao međunarodno prepoznatljiv specijalitet pa ga sve više turista naručuje jer im ulijeva sigurnost...

Zemlja s najbogatijom gastronomskom ponudom ipak je popustila pred najpoznatijim nezdravim sendvičem na svijetu. Rezultati nedavnog istraživanja kojim je obuhvaćeno nekoliko tisuća Francuza pokazali su da je hamburger postao sve popularniji. Ne zna se je li to utjecaj globalizacije ili recesije koja tjera ljude da se hrane na što jeftiniji način, no jedno je sigurno – hamburgeri su pokorili Francusku dolaskom restorana brze prehrane kojih danas ima u svim gradovima. A kako im jača utjecaj, i tradicionalni, pa i oni "fini" restorani uvrstili su na jelovnike – hamburgere.

– Hamburger je često najpristupačniji na jelovniku. Restorani tako privlače goste s nešto tanjim džepom kao i turiste kojima ovo međunarodno jelo daje određenu sigurnost – kaže se u zaključku ankete koja pokazuje da najviše hamburgera u Europi pojedu Britanci. Oni prosječno "potamane" sedamnaest hamburgera na godinu, Nijemci dvanaest, Španjolci osam, a Talijani svega pet, prenose francuski mediji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije