Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najukusnija priredba

Delicije sa stola dugog 800 metara planule u sat vremena

Najduži stol u Hrvata
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/11
27.05.2018.
u 09:57

Više od pet tisuća posjetitelja devetu je godinu zaredom uživalo u ukusnim delicijama s Najdužeg stola u Hrvata.

Nije bilo lako odoljeti gurmanskim izazovima u Velikoj! Više od pet tisuća posjetitelja devetu je godinu zaredom uživalo u ukusnim delicijama s Najdužeg stola u Hrvata. Na više od 800 metara povezanih stolova našli su se brojni gastronomski specijaliteti za prste polizati, od domaćeg kulena, kobasice, slanine, čvaraka i kotlovine preko graha, šarana na gradele, liganja i fiš paprikaša do jela s tartufima, pita, svih vrsta kolača...

Za samo 20 kuna svaki posjetitelj mogao je degustirati svu ponuđenu hranu, ali isto tako i rakiju, likere i brojna vina po kojima je požeški kraj poznat. Najukusnija manifestacija okupila je više od 150 izlagača, OPG-ova, obrtnika, tvrtki, udruga i građana koji su u požeški kraj došli iz svih krajeva Hrvatske, ali i Mađarske, Rumunjske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije... Kao poseban gost predstavila se Obrtnička komora Grada Zagreba jelima svojih ugostiteljskih objekata, dok se Općina Velika uključila s novom gastroponudom – pečenim volom! Na stolu je bilo gotovo dvije tone hrane, a sve ponuđeno planulo je za samo sat vremena.

- Raduje nas što iz godine u godinu imamo sve veće zanimanje izlagača. Svi oni u Veliku donose i svoje običaje i svoja tradicionalna jela i pića. Duša velička i gostoprimstvo slavonsko glavni su aduti ove manifestacije – rekao je Vlado Boban, načelnik Općine Velika.

Najduži stol u Hrvata kroz godine je izastao u originalni velički brend, koji se organizira u sklopu tradicionalne međunarodne folklorne smotre "Čuvajmo običaje zavičaja". Osim folklora, svi sudionici sa sobom su donijeli i dio svojih gastronomskih specijaliteta koje su na rodost posjetitelja s njima i podijelili, priuštivši im tako vrhunsku etno-gastro zabavu. 

Najduži stol u Hrvata
1/8

Komentara 2

DI
Direkt
12:10 27.05.2018.

Gladni gradjani Hr.

80
8.000 eura, 8.000 eura!
11:17 27.05.2018.

A jesu došli vatrogasci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije