Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
isprobajte

Cheeseburger u piti? Ovaj jednostavni recept pravi je hit na internetu

Pita
Foto: Thinkstock
07.01.2016.
u 09:30

Cheeseburger u piti! Kome bi to palo na pamet? Ipak, onome tko je začetnik ove ideje mnogi su postali jako zahvalni, ako je suditi po odjeku na internetu

Ako ste ljubitelj cheeseburgera, vjerojatno ćete ga poželjeti kušati i na nešto drukčiji način. 

Ako niste "klasičar" i pravi ste gurman koji će rado isprobati omiljena jela i okuse na neki drugi način, ovo je nesumnjivo recept za vas. 

Cheeseburger u piti! Kome bi to palo na pamet? Ipak, onome tko je začetnik ove ideje mnogi su postali jako zahvalni, ako je suditi po odjeku na internetu. Iako se može lako preimenovati u jednu verziju mesne pite, ovu "cheeseburger pitu" svakako treba kušati, barem zbog jednostavnosti pripreme. 

 Pita će biti gotova za ukupno 40-ak minuta, za pripremu vam je potrebno svega 15 minuta, a u količini koju dobijete iz ovog recepta, može uživati šest osoba. Ili vi sami u šest porcija. 

Da ne duljimo i mamimo vam zazubice, imamo recept...

Sastojci:

1/2 kg mljevene junetine ili teletine

1 veća glavica nasjeckanog luka

pola jušne žlice soli

1 šalica ribanog sira (gouda, trapist, edamer i sl.)

1 šalica mlijeka

2 jaja

začini po želji

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 C stupnjeva i pripremite kalup za pečenje. U loncu pirjajte posoljeno meso na luku nekih desetak minuta uz povremeno miješanje. Kada je gotovo, mesom prekrijte dno kalupa za pečenje, a meso prekrijte sirom. Ostale sastojke zamiješajte u plastičnoj zdjeli i dobivenom smjesom zalijte meso i sir te stavite na 25 minuta u pećnicu. Pita je gotova ako se tijesto ne lijepi na čačkalicu. 

U slast!

>>Ne postoji bezličnija i smrdljivija namirnica koja postane- delikatesa

Komentara 3

DU
Deleted user
11:08 07.01.2016.

Ajde nemojte mlatiti gluposti. Ovo nema vezeni s ničim ...niti s burekom niti s sirnicom , niti s cheeseburgerom... ma bez veze potrošen trenutak na čitanje ovog ovog vašeg veleumnog djela!!!

13
13smibi
10:26 07.01.2016.

Ako dajete recept , molim da ga prepišete u potpunosti jer vam fali sastojak bez kojeg jelo nije Cheesburger u piti , a to je 1/2 šalice Original Bisquick™ mix.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije