Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabranjeni sastojci

Borite se s aknama? Možda je problem u pasti za zube

pranje zuba
Foto: Thinkstock
28.11.2013.
u 12:00

Glavni krivac može biti SLS (sodium laurel sulphate) ili fluorid koji je prisutan u većini pasta za zube

Pasta za zube koju koristite može biti uzrok vaših problema s kožom. Znamo da je to posljednje na što biste pomislili, ako biste uopće, ali ako imate osjetljivu kožu, neki od sastojaka iz paste za zube može izazvati takvu reakciju.
Glavni krivac može biti SLS (sodium laurel sulphate) ili fluorid koji je prisutan u većini pasta za zube. SLS jedan je od sastojaka koji se često nalazi i u šamponima, a poznato je da djeluje nadražujuće na kožu i da ga je potrebno izbjegavati.

Provjerite sadrži li i vaša pasta za zube ovaj sastojak, a ako sadrži, pokušajte s nekom drugom, biljnom pastom za zube i provjerite sastojke prije kupnje.

>>Akne – pubertet koji ‘piše’ na čelu

Ključne riječi

Komentara 2

MO
modovisisajteMaraschino
12:23 28.11.2013.

još jedna "pritajena" reklama... kupujte biljne paste...

AQ
aquamaris
17:22 28.11.2013.

Nema hrvatskog naziva za isti? Čak ne moraš ni knjigu otvarati, niti ići do knjižnice pa čak niti nazvati prijatelja kemičara, dovoljan je google da saznaš hrvatski naziv. Kakvo odvažno novinarstvo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije