Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRNA VINA

Bordoški dokazi za ljekovitost naše frankovke!

frankovka
Foto: Feravino
1/3
18.01.2014.
u 19:04

Frankovka je jedno od najljekovitijih crnih vina čiji sastojci sprečavaju arteriosklerozu i štite od srčanih oboljenja, javljaju iz Feravina u Feričancima.

Crna su vina već dugo na glasu po svojoj pripomoći zdravlju umjerenih uživatelja. Dokazala je to i znanost: Farmaceutski fakultet u Bordeauxu istražio je koji sastojak sprječava arteriosklerozu i umanjuje mogućnost za infarkt. I, čujemo, ustanovili su da tu ljekovitu tvar procijanidin sadrže samo crna vina.

S nemalim ponosom iz Feravina u Feričancima javljaju mi da je frankovka jedno od najljekovitijih crnih vina čiji sastojci sprečavaju arteriosklerozu i štite od srčanih oboljenja, te da je baš frankovka iz Feričanaca jedno od vina koje sadrži najviše procijanidina! Trebalo im je vremena i truda da frankovku, u moru popularnih slavonskih bijelih vina, uzdignu do cijenjenog i naposljetku vrhunskog razreda.

Završetak je dug, traje u ustima

Prisjetimo se samo međunarodne slave austrijskih i mađarskih frankovki…a feričanačka se uzgaja već potkraj 18. stoljeća. Sadašnja, dojmljivog i prestižnog imena Miraz, iz berbe 2009. o kojoj je sada riječ, njegovana je u baricima od slavonske hrastovine; drvo se međutim ne nameće, skladna je, voćnost crnog bobičastog voća još uvijek šarmira, ugodne su arome, kiselina je taman koliko ih treba, a suhoća vina ispunjava zadovoljstvom iskrene vinoljupce. I važno – završetak je dug, traje u ustima… Jenette Šimić, iz Feravinog marketinga i zadužena za odnose s javnošću savjetuje njihovu frankovku uz široku paletu moćnih jela od tamnih mesa i divljači. A ja ću se osobno vratiti na početak i reći da mi je nakon nedavnog infarkta čašica frankovke uz objed dio terapije.

Kakvo mu je srce ne znam, ali u Frankovki Miraz 2009. lani je uživao i princ Charles, jer je uz ostala dična vina potočena na Polo turnir u Windsoru.

>>Porečani napravili ekskluzivna vina koja ne prodaju!

>>Ne može jednostavnije! Evo kako otvoriti bocu vina bez otvarača

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije