Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez pogrešaka

Bijela vjenčanica? Da, naravno! Ali znate li kako je izabrati?

Vjenčanice
Foto: Promo
1/9
09.04.2014.
u 09:20

Imate li svijetlu kosu i oči te žućkastu boju puti, vaša haljina mora biti svjetlobež. To je najjednostavnije opisana topla bijela boja koja djevojkama tih karakteristika daje svježinu

Bijela vjenčanica haljina je koja se u našoj kulturi smatra modnim imperativom.

Naime, ona je simbol čistoće, nevinosti, ljepote te elegancije. No, jeste li svjesni da na raspolaganju imate nekoliko nijansi bijelih haljina te da odgovarajuću valja birati ponajprije prema boji vašeg tena? Upravo sam taj trik naučila tražeći svoju vjenčanu haljinu. Dok sam u snježnobijelim haljinama djelovala umorno i blijedo, kad sam obukla modele u nešto toplijoj nijansi bijele boje, to nije bio slučaj.

Kako izabrati nijansu?

Imate li svijetlu kosu i oči te žućkastu boju puti, vaša haljina mora biti svjetlobež. To je najjednostavnije opisana topla bijela boja koja djevojkama tih karakteristika daje svježinu. Uz tu haljinu kombinirajte 'topliji' nakit – bež bisere ili zlato.

Ako ste plavuša svijetlih očiju i sivkaste puti, birajte snježnobijelu, odnosno ledenu nijansu bijele. Naime, ta će nijansa naglasiti vaše oči te vam dati glamurozan look. Također, uz tu haljinu ne zaboravite štras ili nakit sa Swarovski kristalima.

Foto: Promo

Imate li tamnu put, kosu i oči, nosite bež vjenčanicu koja može imati i detalje u snježnobijeloj nijansi. Isto tako, izvrsno će vam pristajati i haljine od nekoliko vrsti čipke.

Plavušama tamne puti pristaju i nježno ružičaste haljine, kao i one u boji lavande, slonove kosti te šampanjca. Tu haljinu upotpunite nakitom od bijelog zlata.

Pazite na sitnice!

Odaberite idealno rublje koje će savršeno pristajati vašem izrezu na haljini. Upravo rublje je najvažniji detalj svake mladenke jer ako je ono "neposlušno", vjenčanica neće stajati onako kako ste zamislile. Prilikom isprobavanja haljine dignite ruke, zatresite bokovima, brže hodajte…

Foto: Nikola Zoko

Foto: Nikola Zoko

Ako je haljina "na mjestu", odabrali ste dobar izrez, odnosno neće se dogoditi da haljina sklizne prilikom plesa i zabave. Imate li velika i teža prsa, odaberite model haljine koji u svojoj unutrašnjosti ima sigurnosni detalj koji djeluje kao grudnjak. Isto tako model haljine sa stiliziranim korzetom je model koji će napraviti lijepu liniju gornjeg dijela tijela.

Koji model odabrati? Bez obzira na snove o vjenčanici, ovo biste trebale znati…

Sportski tipovi atletske građe neka biraju haljine koje sežu do koljena i to one A-kroja s tamnim remenom oko struka. Imate li šira ramena, haljine neka budu bez naramenica. Struk se može naglasiti haljinom koja je rezana niže ili više od struka.

Za one koje su sitnije građe dobar izbor su elegantne haljine mekih materijala, bez previše nabora i jednobojne koje će naglasiti figuru. Ako ne želite pokazivati noge, haljine neka budu duge, od finijih materijala koje će naglasiti eleganciju.

Velike grudi vizualno ćete smanjiti haljinom od materijala koji klize i lagano padaju, te se veže oko vrata, dok ćete manje grudi “povećati” haljinom koja na tom dijelu ima zanimljive ukrase.

Još modnih savjeta potražite na Alminom Modnom Almanahu.

>>Evo kako je Alma Premerl Zoko 'odjenula' misicu Ivanu Ergić. Prepoznajete li je?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije