Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
turizam

Bavarska ugosti 7,9 milijuna stranih turista

Oktoberfest
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
18.02.2015.
u 11:14

Nijemci su najbrojniji hrvatski turisti, A Bavarska je, pritom, najizdašnija. Istodobno, Bavarska je uspješna i kao domaćin

Njemačka daje najviše turista Hrvatskoj, a od njemačkih je država, pritom, najizdašnija Bavarska.

Otamo dolazi zamalo 40 posto svih njemačkih gostiju. Bavarska je istodobno i sama uspješna receptivna turistička destinacija za kojom je rekordna sezone.

Tamošnji turistički domaćini lani su ugostili 7,9 milijuna stranih turista, pri čemu je samo München imao 2,6 milijuna gostiju. Za Bavarsku je prošla sezona bila 2,7 posto bolja od prethodne, a i u ovu ulaze prilično ambiciozno. I bavarski turistički radnici, stoga, podjednako kao i hrvatski, puno očekuju od sajma f.re.e koji danas počinje u Münchenu.

To je najveći i najposjećeniji turistički sajam u Bavarskoj i jedan od značajnijih u Europi na kojem će hrvatski ministar Darko Lorencin i direktor Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić razgovarati sa svim važnijim organizatorima putovanja u Njemačkoj.

>>Travelers Today nahvalio Hrvatsku, ali ovo nismo očekivali

>>Turisti večeraju bez salate i kolača, uz bocu vina za šestero

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije