Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRIVAMO Jedan od autora "Otvorenog" pomogao zlostavljanom psiću

Ladišić udomio umiljatu biglicu

Kako je Lady cijeli život provela u kavezu, kad smo je doveli svemu se plaho čudila. I travi i nebu i lišću...
import
20.10.2005.
u 12:10

Tihomir Ladišić je u novu sezonu "Otvorenog" ušao i te kako zadovoljan. Emisija koju naizmjenično uređuje i vodi s Hloverkom Novak-Srzić pokazala se dobro pogođenom formom. Gledana je te se unatoč kasnom terminu emitiranja nametnula kao noćni televizijski kutak kojeg je bolje ne propuštati.

A kad je red na Ladišiću da gledatelje drži budnima, onda to znači da je ustajanje u šest ujutro, dok se povratak kući događa oko ponoći. Za baš tako rano izlaženje iz kreveta postoji i poseban razlog. Naime, već skoro tri mjeseca njegova obitelj osim mačka Sivka ima još jednog umiljatog ljubimca, zapravo ljubimicu - kujicu Lady, koju izjutra valja izvesti u prvu šetnju. No priča o tom druženju ima i svoj neobičan početak.

Dakle, u vrijeme ljetnog otkrivanja afere s nelegalnim ispitivanjima, odnosno mučenjima, pasa biglova na zagrebačkom veterinarskom fakultetu, Ladišić je toj temi posvetio jedno "Otvoreno". I odmah potom devetogodišnji sin Leon stavio ga je pred dilemu.

- Pitao me treba li sad o tome samo pričati i čuditi se ili bi trebalo nešto i učiniti. Cijela obitelj odmah se složila oko odgovora te smo zajedno krenuli na fakultet i tako je biglica Lady ušla u naš život. Stara je godinu i pol dana, okoćena je u kavezu, zbog pokusa joj je slomljena nožica u kojoj sad ima ugrađenu neku pločicu.

Kako je cijeli život provela u kavezu, kad smo je doveli svemu se plaho čudila. I travi i nebu i lišću... Kako nije znala trčati, prvo je samo ukočeno stajala da bi onda počela učiti kretati se. Tako se jednom pri prvom pokušaju bržeg trčanja nije znala zaustaviti pa se zaletila u mene - prepričava Tihomir prve zajedničke dogodovštine s Lady koja je veselje svima, a posebno njegovu Leonu.

Čak mu je pomogla da svlada strah od pasa, a sad on nju hrabri da se tijekom izleta kod bake i djeda u Zagorju panično ne boji kokošiju. Kako bi se što bolje uklopila u raznoliku svakodnevicu, tata i sin Lady dva puta tjedno vode na tečaj osnova socijalizacije i poslušnosti pasa, pa je tako mlada biglica prošle nedjelje polagala prvi stupanj. Nije ga uspjela proći iz prve jer joj je, zbog donedavne sudbine, za neke zadatke nedostajalo znanja i odvažnosti. No volje za dalje se ima, i to je najvažnije.

- Koliko smo mi pomogli Lady, toliko se i ona trudi pomoći nama. Strpljiva je, uredna, mirna, tiha... Ma prekrasna je! - blagim glasom govori Ladišić kojeg smo, moramo to priznati, jedva nagovorili da nam povjeri priču o novom i dražesnom članu njegove obitelji.
A mi smo samo htjeli pokazati kako je lijepo kada netko s riječi prelazi na djela. Plemenita djela.

Želite prijaviti greške?