Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sajam knjiga Frankfurt

Središnji događaj iznimno djelo Suzane Marjanić

Suzana Marjanić
02.10.2014.
u 15:19

Riječ je o znanstvenoj monografiji "Kronotop hrvatskog performansa" za koju se zanima i MOMA

Hrvatska će imati štand od pedeset četvornih metara na predstojećem sajmu knjiga u Frankfurtu, najavila je ministrica kulture Andrea Zlatar Violić. Na štandu će biti dvadeset i pet nakladnika, a u katalogu dvadeset najuspješnijih hrvatskih autora. Za predstavljanje hrvatskog nakladništva Ministarstvo kulture izdvojilo je 450.000 kuna. Vrhunac hrvatskog predstavljanja bit će promocija znanstvene monografije Suzane Marjanić "Kronotop hrvatskog performansa", doista iznimno izdanje udruge Bijeli val, Instituta za etnologiju i folkloristiku te Školske knjige. Riječ je o trosveščanoj knjizi sa 2100 stranica i 1800 fotografija.

Jedan od suizdavača knjige Nikola Devčić tvrdi da bi to izdanje trebalo prevesti na engleski jezik. Interes za to izdanje već je pokazala njujorška MOMA. Vladimir Stojsavljević tu je knjigu nazvao poviješću poimanja slobode na ovim područjima. Tehničku organizaciju hrvatskog nastupa u Frankfurtu Ministarstvo je povjerilo udruzi Kurs, mali štand imat će i dječji izdavači, a za katalog se pobrinuo Ivan Sršen. Zemlja gost ovogodišnjeg sajma u Frankfurtu je Finska. (dde)

>> Dođite na Festival svjetske književnosti

>> I pjesnik Abdulah Sidran dolazi na Profilov sajam knjiga

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije